stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 01.02.2018 21:11:13

Pet golov Kazahstana za preboj v četrtfinale

Martin Metelko
Kazahstanska futsalska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Ljubljani na tekmi skupine B premagala Poljsko s 5:1 (4:0).

Poljska - Kazahstan 1:5 (0:4)

* Arena Stožice, gledalcev 1930, sodnika: Martinez Flores in Gallardo (oba Španija)
* Strelci: 0:1 Taynan (3.), 0:2 Orazov (9.), 0:3 Žamankulov (20.), 0:4 Peršin (20./10-m), 1:4 Solecki (28.), 1:5 Douglas (37.).
* Poljska: Kaluža, Zastawnik, Lutecki, Mikolajewicz, Poplawski, Widuch, Kubik, Dewucki, Cyman, Gladczak, Mizgajski, Solecki, Kriezel, Wojciechowski.
* Kazahstan: Higuita, Dovgan, Jesenamanov, Douglas Junior, Nurgožin, Šamro, Taynan, Žamankulov, Sulejmenov, Peršin, Taku, Tursagulov, Akbalikov, Orazov.
* Rumena kartona: Douglas Junior, Zastawnik
* Rdeč karton: /.

Kazahstanci, bronasti z zadnjega EP v Srbiji pred dvema letoma, so Poljakom pokazali svojo moč, v prvem polčasu zadeli štirikrat, v nadaljevanju pa so brez težav zadržali prednost. Kazahstan čaka še ena tekma, v soboto ob 18. uri proti Rusiji, a si je po današnji zmagi že zagotovil napredovanje v četrtfinale. Poljaki so prva reprezentanca, ki je že odigrala obe tekmi skupinskega dela, s točko proti Rusiji v prvem krogu pa še upajo na napredovanje.

Kazahstan je bil v prvem polčasu boljši tekmec in je tudi zasluženo vodil. Že v prvi minuti je zunanji del gola zadel Aleksandr Dovgan, za njim so v tretji minuti proti poljskemu golu udarili Čingiz Jesenamanov dvakrat in Douglas Junior. Še vedno v četrti minuti so Kazahstanci zadeli po podaji iz kota, žogo je neubranljivo zadel Taynan, ki je bil naknadno vpoklican namesto Lea.

V osmi minuti so bili Poljaki najbližje golu v prvem polčasu. Tomasz Kriezel je Kazahstance skušal presenetiti s strelom od daleč, Higuita pa s precej težavami žogo ustavil na golovi črti.

V deveti minuti je Michal Kaluža ubranil strel Šeriku Žamankulovu, nemočen pa je bil nekaj sekund kasneje, ko so Kazahstanci izigrali Poljake, Dinmukambet Sulejmenov je na drugi vratnici našel osamljenega Biržana Orazova, ki je žogo potisnil v gol.

V 13. minuti so bili spet nevarni Poljaki, Kriezel je prišel do strela z glavo, Higuita, ki se je vmes nekajkrat priključil napadu, pa je bil na mestu.

V 17. minuti je s prostega strela natančno udaril Douglas, toda Kaluža je bil dobro postavljen. V 19. minuti je za Poljsko poskusil Sebastian Wojciechowski, že v naslednjem napadu pa je Poljska obramba spet klonila. Kazahstan jo je spet vrgel iz igre, pod gol se je podpisal Žamankulov. Za piko na i je 29 sekund pred koncem prvega polčasa poskrbel Mikail Peršin, ki je zanesljivo zadel s prostega strela po šestem prekršku Poljakov.

V 22. minuti so se Kazahstanci poigravali pred svojim golom, Wojciechowski je eno od podaj uspel pretvoriti v strel, vendar je tega Higuita brez večjih težav ubranil. Zatem je udaril še Artur Poplawski, Higuita pa je bil spet na mestu. V 23. minuti so prvič v drugem polčasu zapretili Kazahstanci, Jesenemanov je z bližine zadel zunanji del gola.

Poljaki so še naprej igrali pogumno, v 25. minuti je do zaključnega strela prišel Kriezel, a je meril mimo gola. V protinapadu minuto kasneje je preslabo meril Wojciechowski.

V 28. minuti pa so Poljaki zasluženo zadeli. Dominik Solecki je lepo zadel z voleja. Poljska je še naprej vse stavila na napad, prihajala je do številnih strelov, v 30. minuti pa je vso svoje znanje moral uporabiti Higuita, da je čez gol odbil strel z razdalje vratarja Poljakov Kaluže.

V 36. minuti so Kazahstanci prišli še do enega strela z desetih metrov, znova si je žogo nastavil Peršin, toda Kaluža se je tokrat izkazal z obrambo. V naslednji minuti pa so Kazahstanci le prišli do petega gola. Najprej je po podaji s kota Taynan stresel vratnico, odbito žogo pa je z natančnim strelom v gol pospravil Douglas ter postavil končni izid tekme.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike