reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 11.01.2018 15:09:08

Puškar: Ker ni dobil dopusta, je dal odpoved

Le štirje igralci se lahko pohvalijo, da so zbrali 100 ali več nastopov za slovensko futsal reprezentanco. Med njimi le en vratar. To je uspelo 30-letnemu Ljubljančanu Damirju Puškarju. Deveto leto je že v članski vrsti, tem hipu pa zagotovo številka ena med vratarji. Prvič je bil poleg 14. marca 2009 – v Mariboru je Iran z 2:1 premagal Slovenijo.

Takoj pred gol
„Počutim se dobro,“ pa razmišlja Puškar danes, ko se pripravlja na Euro 2018. Kot otrok je začel trenirati nogomet. „Branil sem,“ smeje doda in pove, da je bil kot otrok manjši in debelušen. Velikega veselja do teka za žogo ni imel, zato mu je bilo mesto vratarja pisano na kožo. „Postavil sem se na gol in tam ostal,“ filmsko pripomni Puška, kot se ga je prijel vzdevek v minulih letih.

Na Ig
Po brcanju pri Slovanu je redno branil tudi v rekreacijskih ligah, kjer ga je opazil nekdanji mednarodni sodnik in trener Sead Nadarevič. „Povabil me je na Ig, kjer sem začel braniti v 2. SFL, potem sem bil sedem sezon v Litiji. Tja me je priporočil Vojko Majcen, nekdanji trener vratarjev v mladi reprezentanci,“ opiše svojo športno pot, kjer je potrebno dodati še dve sezoni v Mariboru in aktualno igranje za barve Dobovca Pivovarne Kozel.


Odpoved službe
Puškar je v članski ekipi od leta 2009, prej je z reprezentanco do 21 let igral na evropskem prvenstvu v Rusiji. Lep čas si že služi svoj denar. Ko je igral za Slovenijo do 21 let, bi moral za odhod na evropsko prvenstvo dobiti neplačan dopust. Pa mu ga šefi niso dali. Ni okleval, dal je odpoved.. „Enostavno sem dal prednost reprezentanci. Ker me to veseli, ker je to zame velika čast. Zavedal sem se, da bom službo že našel,“ Puškar opiše, kako je izgubil službo, da bi lahko čuval slovenski gol v Rusiji na EP. Po vrnitvi s tekmovanja je kar nekaj časa potreboval, da je našel novo delo. Naključje pa je hotelo, da danes v njegovo skladišče prihaja roba iz podjetja, ki ga je tako slavno zapustil.

Damir v novi klubski sezoni brani barve Dobovca. Redno hodi na treninge, dodatno trenira še sam, hkrati pa opravlja vratarske treninge na Vrhniki.

EP v domači dnevni sobi
Danes velja Puška za eksplozivnega in agresivnega vratarja, ki premore izvrstne reflekse, dober je na črti ter pri izbijanju žoge. Krasijo ga tudi borbenost, motiviranost in delavnost. „Vedno sem upal, da bomo kdaj gostili evropsko prvenstvo v Ljubljani, pri meni doma. Zdaj se je to zgodilo,“ je Puškar vesel, ker se bodo najboljši v Evropi ustavili v Sloveniji.

Članki iz rubrike