Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 10.01.2018 20:22:18

Vrhovec: Ogromne zasluge za mojo športno pot gredo moji mačehi Ireni

Če za koga pravijo, da je mojster za velika tekmovanja, potem je to zagotovo Gašper Vrhovec, ki bo pri 29 letih nastopil na svojem tretjem evropskem prvenstvu - na EP v Belgiji je bil s štirimi goli celo 3. strelec tekmovanja!

Zagotovo bi imel na svojem kontu še kak nastop več, če ga ne bi ustavile poškodbe. Kar dvakrat je namreč moral na operacijo križnih vezi, pa tudi potem se težave s koleni niso končale. Tudi danes ni povsem čil in zdrav. Potem ko je saniral poškodbo palca na nogi, jo je skupil na tekmi proti Portugalski. A vsakodnevne terapije dajejo sadove, Vrhovec pa miri futsal javnost, njegova levica bo pripravljena za vse napore – v prvi vrsti z željo, da zagreni življenje Srbiji in Italiji.

Reprezentant že oče
„Futsal imam rad,“ pove ponosno in ob tem spomni, da mu je bil šport položen v zibel. Oče Andrej je bil uspešen igralec (pivot) in reprezentant, po njegovih stopinjah pa je šel tudi Gape, kot ga kličejo prijatelji. Sprva je igral nogomet. Tja do 16. leta je vztrajal, potem pa se povsem posvetil futsalu.

Hvaležen mačehi Ireni
„Vedno pozabim, prav je, da se ve: ogromne zasluge za mojo športno pot gredo moji mačehi Ireni. Od 8. do 16. leta me je ves čas vozila na treninge in tekme. Resnično sem ji hvaležen za vse,“ Gašper ni pozabil, kdo je bil sprva njegov šofer. Potem je fant dobil motor in začel hoditi na treninge Futsal kluba Litije. Le 16 mu je bilo, ko je začel, leto za tem je že prišel do prvih minut pri članih – bilo je v sezoni 2005/06, trener pa je bil Tomaž Barbek. „Moj debi... Bil sem povsem telečji, boljše, da ne bi igral,“ se spominja uvoda. Trening in tekme so naredili svoje, Vrhovec se je razvil v vrhunskega igralca, reprezentanta. V mlajših selekcijah nas opozarja tudi njegov brat Nejc, ki mu Gašper svetuje, naj trdo dela in se bori za svoje minute.

Harmonika in motokros
„Kot otrok sem hodil na tekme in navijal na tribuni v litijski dvorani. Spomnim se tudi očetovih tekem. Po njem sem podedoval borbenost in agresivnost. Še več: v očetu sem dobil tudi izvrstnega prijatelja,“ Gašper opiše svoj odnos z očetom, s katerim sta poslovna partnerja pri številnih projektih (gradbeno podjetje, restavracija, kava...). „Očetova vzpodbuda in nasveti so vedno dobrodošli,“ poudari Gašper, ki v svojo športno biografijo dodaja tudi naslov hrvaškega prvaka v – motokrosu! Lani novembra se je okitil s tem naslovom v amaterski konkurenci v razredu MX Open -ligi MX Open.

Vrhovec je tudi ponosen oče, svoje domače pa rad razveseli, ko raztegne meh harmonike. Želi si, da bi Srbi in Italijani v Stožicah plesali, kot bodo Slovenci godli.

Značke: vrhovec, slovenija

Članki iz rubrike