pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 04.12.2022 09:47:28

Fury ubranil naslov po verziji WBC in takoj izzval Ukrajinca

Profimedia
Britanski boksar Tyson Fury je v soboto na stadionu Tottenhama v Londonu še tretjič uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Rojaka Derecka Chisoro je ugnal po sodniški prekinitvi v 10. rundi.

Pred 60.000 gledalci je bil Fury boljši že od prve runde. Osemintridesetletni tekmec je nudil odpor v prvih sedmih rundah, nato pa se mu je zaradi otekline zaprlo oko, še je vztrajal, a je sodnik nato predčasno končal dvoboj.

Tekma ni bila atraktivna na pogled, saj je Fury tehnično spretno izkoriščal svojo višino in s tem večji doseg. Chisora je razdaljo sicer skušal skrajšati, a mu je Fury vsilil svoj slog borbe.


Štiriintridesetletni Fury tako ostaja neporažen, na seznamu v profesionalni karieri pa ima 33 zmag, 24 jih je dobil predčasno, in neodločen izid z Deontayem Wilderjem.

To je bila že tretja zmaga Furyja s Chisoro, ki ga je ugnal tudi leta 2011 in 2014, po pisanju nekaterih medijev pa naj bi zmagovalec z njo zaslužil vsaj 25 milijonov evrov.

"Kje je Oleksandr Usik?" je po tekmi zavpil Fury in s tem že nakazal, da si želi dvoboj z Ukrajincem, ki je prvak po kategorijah WBA, IBF, WBO in IBO. V preteklosti je bil Fury namreč tudi že prvak WBA, IBF in WBO, a teh naslovov ni branil.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike