Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.12.2022 12:46:35

Memorial Matjaža Hočevarja: Odlični nastopi, toda rekord ostaja

Začetna udarna ekipa na Hočijevem memorialu.
psno
Na kegljišču Staničeva za Bežigradom v Ljubljani se je začel mednarodni kegljaški pokal v spomin na odličnega reprezentanta Matjaža Hočevarja – Hočija, ki se je žal mnogo prezgodaj poslovil, odkar je minilo že dvanajst let.

Za prvi večer so organizatorji iz KK Taborske Jame poskrbeli za imenitno zasedbo. Na samem uvodu so nastopili aktualni svetovni prvak Vilmoš Zavarko iz Srbije, ki sicer igra v Italiji, njegov rojak Csongor Baranj, sicer uradni svetovni prvak, ter odlični hrvaški reprezentant Hrvoje Marinović, oba člana Zadra. Poleg te trojke je bila na stezah še domača trojka, Andrej Lahovec (zet pokojnega Hočija), Jure Starman ter naš mladi reprezentant Primož Kastaneto.



Pred samim začetkom je bila tudi uradna otvoritev. Po protokolu bi jo moral odpreti Vinko Janez Škrjanc, ki je bil več kot dvajset let predsednik Taborske Jame in ki je iz malega kluba Grosuplje ustvaril tako velik klub, ki se je v obeh konkurencah uvrstil med elito. Žal pa nas je nenadoma prekmalu, v 76. letu, zapustil pred tednom dni. To težko nalogo otvoritve je moral prevzeti Hočijev sin Marko, ki je vse pozdravil in odprl. Ob tem je zaprosil še za minuto molka za pokojnim predsednikom.



Potem se je začelo zares. Hrvat Marinović in Vili Zavarko sta bila zelo razpoložena in napadla tudi rekord kegljišča, ki je v lasti Uroša Henigmana, sicer člana druge ekipe Taborske Jame, in znaša kar 652 kegljev. Oba omenjena igralca sta bila temu rekordu zelo blizu. Na koncu jima je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Hrvat je končal pri podrtih 647 kegljih, Srb Vili pa je bil slabši za štiri keglje. V naslednji skupini pa sta bila dobra Hrvat Kujundžić, ki je končal pri 634 podrtih kegljih, Janže Lužan pa je zmogel en kegelj manj.



Sam turnir, na katerega se lahko še vedno prijavite, bo trajal do 17. decembra.

Galerija

Članki iz rubrike