andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.12.2022 12:30:37

Kdo bo prvi zasledovalec Konstruktorja?

Igralke Impola čaka za zaključek težko gostovanje v Kamniku.
psno
Zadnji krog jesenskega dela ponuja derbi v Postojni, kamor prihaja Triglav. Zanimivo bo tudi v Kamniku, kjer gostuje Gorica. V ženski ligi sta v ospredju notranjski derbi v Cerknici in sosedski obračun Celjank in Impola.

Pred nami je zadnji jesenski krog v vseh državnih ligah. V moški elitni ligi je jesenski prvak znan, zanimivo pa bo v boju za drugo mesto. V ospredju v tem krogu bo derbi kroga v Postojni. Tu gostujejo aktualni prvaki, igralci Triglava. Kranjčani so s prihodom Mateja Lepeja dvignili svoj nivo rezultatov, toda tudi igralci Proteusa so v dobri formi. Vodilni Konstruktor odhaja na morda najlažje gostovanje v Hrastnik. Prav lahko se zgodi, da bomo ponovno videli zelo visoke rezultate in v nevarnosti je tudi rekord, ki so ga pred dvema krogoma naredili igralci Ljubelja. Izredno zanimivo srečanje pa nas čaka v Kamniku, kamor prihajajo zelo vroči Goričani, gotovo največje pozitivno presenečenje prvenstva. So edini, ki so pošteno namučili Konstruktor in to sredi Maribora. V Tržič pa prihaja Litija. Glede na trenutno formo Ljubelja se Litijanom ne piše nič kaj dobrega. V Trbovljah, kjer se bosta srečala domači Rudar in Taborska Jama, zna biti tudi zelo zanimivo, predvsem zaradi dejstva, da je Taborska Jama v gosteh letos zelo uspešna.



V ženski elitni ligi nas čaka stari, dobri notranjski derbi v Cerknici med Brestom in Proteusom. Po tradiciji so ti derbiji vedno zelo zanimivi in na njih je pri vseh velika motivacija. Vsekakor pa je prednost na strani Proteusa, ki je že jesenski prvak. Zanimivo bo tudi na sosedskem obračunu v Celju, kamor prihaja Impol. Celjanke v letošnji sezoni igrajo kot prerojene. Še posebej se je v formi dvignila Anja Kozmus, ki je tudi v vlogi trenerke. Tržičanke bodo doma proti Remoplastu v vlogi favoritinj, zato je pričakovati njihovo zanesljivo zmago. Toda po drugi strani Radeljčanke krvavo potrebujejo točke v boju za obstanek. Tudi Calcit je doma proti Impolu favorit, še posebej po odmevnem rezultatu prejšnjo soboto na Reki. Slovenjgradčanke so še vedno brez točk. Te si želijo osvojiti proti drugim novinkam, Taborski Jami. Toda jamarke prihajajo na Koroško z veliko željo po zmagi. To želijo posvetiti v spomin pokojnemu predsedniku Vinku Janezu Škrjancu, ki je pred tednom dni nepričakovano zapustil ta svet in je dobrih dvajset let vodil ta klub iz Grosupljega.



1. A liga moški, 9. krog
Rudar – Taborska Jama (13.00)
Ljubelj – Litija (14.00)
Proteus – Triglav (14.00)
Calcit – Gorica (17.00)
Hrastnik – Konstruktor (17.00)


1. A liga ženske, 9. krog
Ljubelj – Remoplast (10.00)
Calcit – Pivka (14.00)
Brest – Proteus (14.00)
Celje – Impol (15.00)
Slovenj Gradec – Taborska Jama (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike