tana hoy Svet24.si

Osupljive prerokbe in opozorilo za december 2022

FjBakjJaYAcyA5M Svet24.si

FOTO: ZDA prvič po 30 letih razkrile nov nevidni ...

kangler Necenzurirano

Naši županski šerifi #kolumna

matej tonin vrtovec nsi bobo Reporter.si

Obračun na FB: Ivan Kenda označil Mateja Tonina ...

doncic dallas 22 Ekipa24.si

Uh, je bil besen! Dončić v podaljšku znorel ...

Princ William Odkrito.si

William zahteva dokaze!

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

DARJA PODPEČNIK
DARJA PODPEČNIK
0 24.11.2022 10:23:46

Sijajna vrnitev pokala Ivančna Gorica

psno
V nedeljo, 20. novembra, je potekalo osmo mednarodno tekmovanje Pokal Ivančna Gorica, na katerem je sodelovalo 30 klubov iz sedmih držav, to je iz Italije, Hrvaške, Slovaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Kosova in Slovenije.

Tudi letos smo na pokalu imeli borbe, kick in poomse (tehnika ali forme). Govor ob odprtju tekmovanja je imel predsednik Taekwondo zveze Slovenije Zlatan Ranđelović. Na tekmovanju je sodelovalo 340 tekmovalcev, od tega jih je 239 tekmovalo v borbah in kicku ter 101 v tehniki. Iz kluba Kang je bilo 44 tekmovalcev, ki so tekmovali v vseh treh disciplinah. Klub Kang je v kicku osvojil ekipno prvo mesto, v borbah tretje in v tehniki četrto mesto. Najboljši tekmovalci iz našega kluba so bili Filip Zupančič pri mlajših kadetih, Mojca Maršič pri kadetinjah in Gabrijel Črnila pri kadetih do višjega modrega pasu. Vsi trije so dobili pokal.

V kicku, kjer tekmujejo naši najmlajši, je nastopilo 30 kangovcev. V najstarejši kategoriji si je po treh zmagah zlato kolajno zaslužil Filip Zupančič. Srebrno kolajno so dobili Brina Šturm pri najmlajših kickovcih z eno zmago in Andrej Stanić v srednji kategoriji po treh zmagah. V srednji kategoriji smo osvojili tri kolajne: Nuška Bašar po treh zmagah srebrno kolajno, Sofi Zakrajšek po dveh zmagah bronasto kolajno in Leoni Zakrajšek po eni zmagi prav tako bronasto kolajno. Bronasto kolajno sta osvojila tudi Stela Svetlik v najstarejši kategoriji in Erik Kastelic, ki je zmagal dva boja. Po eno zmago v kicku so imeli še Urh Berden, Mark Blatnik, Vid Selan in Nik Selan. Ostali kangovci se v naslednji krog niso prebili.

V borbah je tekmovalo 14 kangovcev. Najprej so na tatami stopli najmlajši. Sofi Zakrajšek in Nuška Bašar sta tekmovali v kategoriji deklic do 21 kg, kjer je Sofi zmagala z 2:0 in osvojila zlato. Nuška je dobila srebrno medaljo. Pri deklicah do 24 kg sta Ditka Bašar in Leoni Zakrajšek izgubili proti isti nasprotnici, Ditka je bila druga in Leoni tretja. Leo Blatnik, mlajši kadet do 30 kg, je imel veliko tremo pred borbo. Bil je zelo pogumen in je proti končnemu zmagovalcu zmagal eno rundo z rezultatom 2:1. Pri mlajših kadetih do 33 kg smo imeli dva predstavnika: Filipa Zupančiča in Vitalija Černeta. Filip je suvereno zmagal tri borbe z 2:0 in si tako prislužil zlato. Vitali je bil v prvi rundi prost, v drugi rundi pa je izgubil in pristal na tretjem mestu. Presenečenje dneva je bil Brin Glavač, mlajši kadet do 39 kg, ki je tokrat tekmoval šele drugič in je v prvi borbi zmagal z 2:0. V drugi borbi je za las zgubil z 1:2 in Brin je lahko zelo ponosen na srebrno kolajno.

Vid Miloševič, kadet do 45 kg, se je pomeril s tremi Hrvati. V prvi borbi je zmagal z 2:1, v drugi z 2:0, v tretji pa je žal izgubil z 1:2 in zasedel odlično drugo mesto. Za Vida, ki je po turnirju odpotoval na evropsko prvenstvo na Malto, je bil to trening, kjer je malo eksperimentiral. Denis Levičar, kadet do 45 kg, ki je prvič stopil na borišče, se je zelo dobro boril in izkazalo se je, da postaja dober borec. Kljub temu je izgubil z 0:2 in pristal na tretjem mestu. Martin Prijatelj, kadet do 49 kg, tokrat ni imel nasprotnika. Zlato kolajno je dobil brez boja, zaradi česar je bil malo razočaran, saj si je borbe zelo želel. Martina v prihodnosti čaka še veliko tekmovanj, kjer bo lahko pridobival nove izkušnje in rezultate. Fantastično vrnitev je naredila naša nekdanja reprezentantka Mojca Maršič, ki je morala zaradi zdravstvenih razlogov za leto dni prekiniti s treningi. Mojca je suvereno zmagala dve borbi in si s tem priborila zlato kolajno. Gabrijel Črnila, kadet B nad 65 kg, je tekmoval v kategoriji do višjega modrega pasu in v finalu premagal Hrvata z 2:0 ter si zagotovil prvo mesto. Tibor Jože Rozina, mladinec do 63 kg, je za malo izgubil proti nasprotniku iz Bratislave in pristal na drugem mestu.

V tehniki je tokrat klub Kang zastopalo 11 Kangovcev. V kategoriji mlajših kadetinj 4.-1. kup je tekmovala Tajda Bašar in osvojila tretje mesto. Nato se je na tatami podal Gabrijel Črnila, ki je suvereno zmagal v kategoriji kadetov 8.–5. kup. Nany Urbas se je v kategoriji kadetinj od 8.–5. kup uvrstila na tretje mesto. V kategoriji kadetov od 4.–1. kup smo imeli kangovci najštevilčnejšo zasedbo, saj so v njej tekmovali kar štirje naši predstavniki. Arjan Rus in Martin Prijatelj sta osvojila bron, na petem mestu je bil Denis Levičar, na šestem pa Tristan Maj Udovič Bes. Pika Glavač Živčič nas je zastopala v kategoriji kadetinj od 4.–1. kup, kjer je pristala na sedmem mestu. Neža Berden je tekmovala v kategoriji kadetinj s črnimi pasovi in osvojila bron.

Naši športniki so se predstavili tudi na tekmovanju v parih. V kategoriji parov od 8 do 14 let od 8.–1. kup smo imeli tri pare. Nany Urbas in Tristan Maj Udovič Bes sta končala na 10. mestu, Arjan Rus in Tajda Bašar na devetem, Pika Glavač Živičič in Gabrijel Črnila pa sta se zavihtela na stopničke in si nadela bron. Prav tako sta v paru nastopila Tibor Jože Rozina in Lorena Zabukovec v kategoriji mladincev s črnimi pasovi in osvojila bronasto medaljo. V zelo močni skupini mladink s črnimi pasovi smo imeli dve predstavnici, Loreno in Laro Zabukovec. Po tesnem izidu v polfinalnem krogu, kjer sta obe dobili oceno 6.10, se je v finalnem krogu Lorena uvrstila na šesto mesto, Lara pa je bila sedma. Na koncu so se Lorena Zabukovec, Lara Zabukovec in Neža Berden predstavile še v ekipi črnih pasov od 8 do 17 let in prepričljivo zmagale.

"Tekmovalci kluba Kang so imeli tokrat malo smole pri izvedbi, saj jih je kar nekaj naredilo usodne napake, ki so jih stale boljših rezultatov. V športu je včasih pač tako. V prihodnje se bomo potrudili, da bodo tekmovalci lažje obvladovali tremo. Tako se bodo pokazali v še boljši luči in pobirali žlahtnejše kolajne. Ker so to že dokazali, verjamemo, da jim bo to spet in še mnogokrat uspelo doseči," je po tekmi razmišljala trenerka tehnike Renata Mavrič.

"Veseli smo, da smo naš osmi pokal po dveh letih premora znova uspeli organizirati na visoki ravni s 340 prijavami in tako pestro mednarodno udeležbo. Bil sem v dvomih, ker sta istočasno potekala še dva dogodka: svetovno prvenstvo v Mehiki in svetovni pokal Bosna Open, zaradi česar so bili nekateri trenerji in tekmovalci iz Slovenije odsotni. Klub temu so se tekmovanja udeležili skoraj vsi slovenski klubi. Rad bi se zahvalil vsem klubom in tekmovalcem, ki so podprli našo tekmo. Zahvaljujem se tudi vsem našim članom, ki so nam pomagali pri organizaciji tako velikega tekmovanja in s svojimi dosedanjimi izkušnjami pripomogli, da je tekmovanje potekalo gladko in na tako visoki ravni. Predvsem sem vesel, da imamo v klubu nove tekmovalce, ki so na pokalu pokazali, da so na pravi poti. Na koncu se zahvaljujem še predsedniku Taekwondo zveze Slovenije Zlatanu Ranđeloviću, ki je odprl tekmovanje," je povedal organizator Tomaž Zakrajšek.

V klubu Kang so hvaležni Pekarni Pečjak, ki je s svojo široko bero slastnega francoskega peciva poskrbela za želodčke vseh tekmovalcev in trenerjev. Izjemna ekipa kluba Kang se je pri celotni organizaciji zelo potrudila: red so vzdrževali Martin Koščak, Aleš Tekavčič, Anton Mulh in Miran Podpečnik. Poškodb se je strokovno lotil zdravnik dr. Rus, Špela Bašar in Maja Kveder sta pomagali pri podelitvi, Marko Kastelic je prevzel tiskanje diplom. Lovro Ulcej, Žan Zupančič in Tija Dobrić so poskrbeli za tekmovalce v borbah in kicku. Renata Mavrič je pomagala pri organizaciji in spremljala vse tekmovalce na tekmovanju v tehniki. Srečno ekipi kluba Kang pri organizaciji Taekwondo Pokala Ivančno Gorica še naprej.

Galerija

Članki iz rubrike