Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 19.09.2022 13:13:13

Prelomnica za razvoj slovenskega boksa

Robert Reher, Luka in Igor Rašić v ruskem Krasnodarju
MAT Production/Russian Boxing Federation
IBA je Sloveniji ponudila roko sodelovanja in zaupanja. Zdaj je samo od pristojnih v slovenskem boksarskem svetu odvisno, ali jo bomo znali sprejeti. Organizacija tovrstnega desetdnevnega turnirja v Sloveniji je velika in pomembna zadeva.

Zdaj je pomembno, da se združijo moči na organizacijskem in tudi na tekmovalnem področju. Kaj je lepšega kot to, da na slovenski zemlji podpiramo slovenske tekmovalce? Ob misli na minulo izjemno dogajanje v Stožicah in na SP v odbojki imamo zdaj tudi mi priložnost, da na vrhunskem boksarskem spektaklu navijamo za svoje najboljše boksarke in boksarje.

Maribor je sprejel ponudbo BZS z odprtimi rokami in zavihal rokave

Slab mesec dni nas še loči do izjemnega boksarskega dogodka v Mariboru, zato smo bili v stiku z eno izmed ključnih oseb, povezanih z organizacijo. Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor, vidi možnost tradicionalnega boksarskega dogodka kot veliko priložnost, kjer bodo kot pomemben mariborski zavod tudi dejavno sodelovali. Zaupal nam je: "Veseli me, da se Mariboru obeta še en odmeven športni dogodek z mednarodno udeležbo in potencialom, da širi glas o našem mestu kot odličnem gostitelju športnih prireditev na najvišji ravni. Najboljšim boksarjem sveta izrekam dobrodošlico in čestitam pobudnikom, ki so zaslužni za to, da se bo Maribor z vrhunskim desetdnevnim boksarskim turnirjem z več kot 500 udeleženci dodatno pozicioniral na športnem in boksarskem zemljevidu. Tovrstne prireditve so eden izmed ključnih ciljev strategije Mestne občine Maribor na področju turističnega razvoja našega mesta, saj nam prinašajo prenočitve in skrbijo za zasedenost nastanitev tudi izven visoke turistične sezone. Na Zavodu za turizem Maribor si bomo prizadevali, da bomo dogodek prek komunikacijskih kanalov Visit Maribor in I feel sLOVEnia Slovenske turistične organizacije kar najbolj približali ciljnim publikam ter da bodo tudi gostujoči športniki in njihovi spremljevalci odnesli domov odlično izkušnjo iz mesta najstarejše trte na svetu."

Mednarodna prisotnost predsednika Reherja v boksarskem svetu

Vsi, ki smo se kdaj ukvarjali s športom in organizacijo, vemo, da je prisotnost na mednarodnih dogodkih izjemnega pomena, saj tja prihajajo funkcionarji, sponzorji ... Povezovanje je pomembno v mednarodnem smislu, saj se samo na tak način lahko primerja s svojimi konkurenti. Biti prisoten ali dejaven na tovrstnih dogodkih pa je velika razlika. Ravno dejavnost in pripravljenost po sodelovanju s hitrim ukrepanjem sta pomembni vrlini predsednika BZS Roberta Reherja, ki v svojem enoletnem predsedovanju kaže jasne znake dela v prihodnje. Potrebni so tudi konstruktivni dialogi v blaginjo razvoja boksa. Tokrat je bil povabljen v Krasnodar, kjer je nastopil tudi Luka Rašić.

Predstavil nam je tematike pogovora: "Tema pogovora pri županu Krasnodara in ruskem ministru za šport je bilo tesnejše medsebojno sodelovanje, ki je nastalo po moji pobudi. Šport in politika nimata prav nič skupnega. Vsi vemo, kaj pomeni olimpijski šport in kaj pomenijo olimpijski krogi. Pet med seboj prepletenih krogov na belem ozadju pomeni združitev petih celin in izkazuje olimpijske vrednote: prizadevanje za odličnost, izkazovanje spoštovanja in praznovanje prijateljstva. Povezanost krogov pomeni sožitje, medsebojno spoštovanje in prijateljstvo narodov petih celin. Poleg zveze petih celin predstavljajo olimpijski krogi tudi srečanje športnikov vsega sveta na olimpijskih igrah."

Vsem na svetu je skupno, da se vojne končajo, zavedamo pa se, da se zaradi njih dela velika škoda na več področjih življenja. Prav šport je tokrat kolateralna škoda, kjer najkrajše potegnejo prav športniki, trenerji, funkcionarji, ki svoj čas in energijo usmerjajo v treninge in vodenje organizacij. 

Slovenska boksarska liga se nadaljuje v Rogaški Slatini

Rogaška Slatina bo vnovič organizirala slovensko boksarsko ligo v Rogaški Slatini. Veselimo se že vnovičnega srečanja in številnih boksarskih dvobojev, ki bodo v soboto, 24. septembra. Organizator dogodka bo Boksarski klub Legionar. Ekipa Aleša Šurbka v Rogaški Slatini bo spet zagotovila odlične pogoje za izvedbo SBL, ki bo letos že drugič gostovala v tradicionalnem zdraviliškem kraju na vzhodu Slovenije.

Trenutno stanje v SBL 2022: ŽBK Maribor (14), Fight Club Ljubljana (12), Slovenska Bistrica (12), Terme Maribor (10), Knockout Ljubljana (9), Tivoli, Alex (7), Ljubljana (5), Dejan Zavec Boxing (4), Legionar (4) ...

Dobrodošli v Rogaški Slatini!

Galerija

Članki iz rubrike