Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.09.2022 12:27:44

Slovenija po zmagi v dvojicah napredovala v Davisovem pokalu

Profimedia
Slovenska moška teniška reprezentanca si je zagotovila nastop v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala. Potem ko so varovanci kapetana Grege Žemlje po petkovih posamičnih obračunih vodili z 2:0, sta odločilno tretjo točko vknjižila Aljaž Bedene in Blaž Kavčič v konkurenci dvojic.

Oba poslavljajoča se slovenska teniška igralca sta se danes dopoldne pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju in slavila s 6:3, 3:6, 6:1.

Sprva sta Slovenca začela precej rezervirano in v tretji igri zaostala za "break", a jima je nato igra hitro stekla. Z dvema zaporednima odvzemoma servisa sta povedla s 5:2 in zanesljivo dobila prvi niz.

Tudi v drugem nizu sta Estonca prišla do uvodnega "breaka", nato dodala še enega ter povedla s 5:1, malenkost sta se Bedene in Kavčič še približala in zapretila tudi v deveti igri, vseeno pa je sledilo izenačenje na 1:1 v nizih.

V odločilnem je nato slovenska dvojica hitro prišla do prednosti 3:0 in nato vknjižila še en "break" za zanesljiv zaključek in napredovanje v I. svetovno skupino.


Sloveniji sta proti Estoniji vodstvo z 2:0 priigrala Bor Artnak in Bedene. V petek je prvi z 2:1 v nizih ugnal Marka Lajala, sicer najboljšega estonskega tenisača, Bedene pa je bil po prav tako tesnem obračunu z 2:1 boljši od Kristjana Tamma.

Če bi Estonci slavili med dvojicami, bi o napredovanju odločala preostala obračuna posameznikov. Predvidena sta bila dvoboja Bedene - Mark Lajal ter Bor Artnak - Kristjan Tamm, a bosta oba kapetana zasedbi zagotovo malce premešala.

* Izidi, Davisov pokal, II. svetovna skupina:
SLOVENIJA - ESTONIJA 3:0
Bor Artnak - Mark Lajal 0:6, 6:1, 6:3;
Aljaž Bedene - Kristjan Tamm 6:7 (5), 6:3, 6:4
Aljaž Bedene/Blaž Kavčič - Kenneth Raisma/Mattias Siimar 6:3, 3:6, 6:1.

Članki iz rubrike