stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 15.07.2022 11:27:24

Zelo sem zadovoljen s prvim letom vodenja BZS

Predsednik Ibe Umar Kremlev in Robert Reher
IBA
Robert Reher je pred slabim letom prevzel predsedniško funkcijo na Boksarski zvezi Slovenije. S svojim delom in zavzetostjo je dokazal, da je prava oseba za vodenje tako pomembne funkcije v slovenskem športu. Njegov prispevek v boksu mu priznava tako slovenska kot tuja strokovna javnost.

Robert ogromno svojega prostega časa vlaga v razvoj boksa in je aktivno prisoten na vseh pomembnejših boksarskih dogodkih doma in v tujini. Pravi, da je s svojo ekipo presegel pričakovanja, zelo pa se veseli drugega dela leta, kjer bo poleg aktivnosti na slovenskem področju deloval tudi v sklopu evropske boksarske zveze kot član tekmovalne komisije EUBC. Zadnji zelo uspešni nastopi slovenskih boksark in boksarjev v tujini ga navdihujejo za delo v prihodnje. Veliko dela je še pred njim, kljub vsemu pa verjame v nadgradnjo slovenskega boksa, kjer je še veliko potenciala.

S predsednikom smo opravili pogovor, v katerem je opisal svoj pogled na preteklo delo in izzive za prihodnost. Predstavili ga bomo v dveh številkah petkove Ekipe.

Kako gledate na slabih 12 mesecev, odkar ste od prejšnjega predsednika Damjana Habjanca prevzeli vajeti zelo pomembne funkcije predsednika BZS?

Bili smo aktivni na številnih področjih, čaka pa nas še veliko dela. Lahko rečem, da smo presegli svoje načrte. Moji načrti so bili, da bomo tu, kjer smo zdaj, komaj konec naslednjega leta. Trdno delo, volja in dovolj energije zadevo samo še pospešijo. Zelo sem zadovoljen s trenutno situacijo, vezano na naše delo in rezultate. Treba se je bilo sestati s številnimi klubskimi funkcionarji, trenerji in tudi tekmovalci. Vedno sem pripravljen na konstruktivno debato in dialog. So še tematike, kjer nismo vsi na skupnem imenovalcu, a se bom potrudil, da bomo tudi te odprte zadeve v najkrajšem možnem času uredili.

Zahvalil bi se vsem, ki soustvarjajo razvoj boksa v Sloveniji, lepo je videti, da se vedno znova ustanavljajo novi klubi in da je boks prisoten v vseh slovenskih regijah. Zelo dobro se dela v mlajših kategorijah, saj se vsi v boksarskih okoljih zavedajo, da je treba mladim tekmovalcem dati dobro osnovo za trening boksa. Entuziazma v slovenskih klubih je dovolj, pomembno pa je, da jim vsi skupaj omogočamo najboljše mogoče pogoje za trening doma in tudi pred mednarodnimi tekmovanji, ki so nagrada za njihov trud.

Kje so bili najbolj vidni premiki glede samega razvoja boksa v Sloveniji?

Na eni strani je to delo s svetovno boksarsko organizacijo Iba in evropsko EUBC, kjer smo bili proaktivni. Prisoten sem bil na številnih boksarskih dogodkih doma in v tujini. Zelo pomembno je, da navezujemo pristne odnose s krovnimi zvezami in ostalimi boksarskimi zvezami, s katerimi se prav tako maksimalno povezujemo. Umar Kremlev, predsednik svetovne zveze Iba, je bil na moje povabilo gost DP v Mariboru, kar je pomenilo izjemno čast za slovenski šport. Predstavili smo ga vsem, ki delujejo v slovenskem boksu, in presenečen je bil nad videnim. Pri Ibi nam pomagajo in prisluhnejo našim potrebam. Zelo cenimo vsak njihov prispevek in podporo, saj nam daje motivacijo za prihodnost.

Na področju nekdanje Jugoslavije je bila vzpostavljena regionalna liga, ki je gotovo osvežitev za promocijo in razvoj boksa, saj je v vseh državah boksarska tradicija zelo močna. Mi se hitro učimo od najboljših in smo to znanje zmožni tudi zelo hitro prenašati na strokovno usposobljene osebe, ki ga nato vcepljajo mladim boksarkam in boksarjem. Uspešno smo izpeljali DP v Mariboru, slovenska boksarska liga ponovno gostuje po Sloveniji in to je zelo pomembno. Tako kot v vsakem športu pa je tudi v boksu koronavirus pustil svoje posledice. Zdaj lahko rečemo, da smo ga uspešno prebrodili in da smo vsi skupaj osredotočeni samo še na svoje delo ter trenažni in vodstveni proces.

Sedež boksarske zveze se je s Ptuja preselil v Maribor.

Res je, v Mariboru imamo izjemne pogoje za delovanje zveze in ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti za odlično sodelovanje s Termami Maribor. Vsi iz sveta boksa in naši partnerji nas lahko med tednom vedno obiščejo. Priredili smo že številne sprejeme in tiskovne konference, organizirali oglede slovenskih tekmovalcev na mednarodnih boksarskih tekmovanjih ter vse aktivnosti, povezane z uradnimi delovnimi sestanki zveze. Jaz sem ogromno na cesti in prisoten po vsej Sloveniji, kjer skupaj usklajujemo nove izzive, vezane na tekmovanje, predvsem na trajnostno delovanje zveze. Ni pa vedno preprosto voditi zveze ter usklajevati želja vseh klubov in posameznikov. Zavedati se je treba, da delujemo z neprimerljivimi financami, ki jih številne sosednje nacije vlagajo v razvoj boksa. Slovenski letni proračun s strani ministrstva za šolstvo in šport ter Fundacije za šport znaša 23 tisoč evrov, v sosednji Hrvaški je letni proračun 900 tisoč evrov, v Srbiji pa dva milijona evrov. Brez izjemnih povezav s ključnimi vodstvenimi ljudmi v svetovni in evropski zvezi ter našimi sponzorji si ne bi morali privoščiti številnih mednarodnih boksarskih nastopov. Kljub vsemu smo hvaležni za vsak prispevek in borili se bomo, da tudi v prihodnje upravičimo vsak evro, vložen v svet slovenskega boksa. Zelo pomembno je tudi vlaganje energije v prepoznavnost in odprto komunikacijo ter ažuren piar, saj na tak način predstavljamo vse slovenske boksarske napore in številne, tudi odlične rezultate ter boksarske prireditve. Vse stvari pa morajo biti strokovno podkrepljene z verodostojnimi ljudmi, močno voljo, jasnimi cilji in trdim delom. 

Galerija

Članki iz rubrike