Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 14.08.2021 10:17:58

Pariz 2024: Mok potrdil, da so vrata za karate zaprta

Profimedia
Športni direktor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Kit McConnell je v intervjuju za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da ni nobene možnosti, da bi bil karate, ki je letos v Tokiu doživel olimpijski prvenec, tudi v Parizu čez tri leta del olimpijske družine.

V preteklih dneh sta se francoski olimpijski prvak v karateju do 67 kg Steven Da Costa in francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu trudila prepričati odgovorne, da bi bil karate tudi na programu prihodnjih poletnih OI, ki bodo leta 2024 v Franciji, a neuspešno.

McConnell je pojasnil, da dodajanje oziroma spreminjanje športov za Pariz ni mogoče že nekaj časa, saj je bil končen seznam določen že pred Tokiem 2020.


Že februarja 2019 so organizatorji iger v Parizu predlagali štiri športe po svojem izboru, ki bi jih vključili na seznam, med katerimi pa ni bilo karateja. Izbrali so breakdancing, rolkanje, deskanju na valovih ter športno plezanje, kar je potrdil tudi Mok. Breakdancing bo v francoski prestolnici doživel olimpijski krst, medtem ko so bili drugi trije prav tako urbani športi že del iger v Tokiu.

"Štirje izbrani športi za OI 2024 bodo igram prinesli pravo ravnovesje. V Tokiu so bili ekipni in borilni športi zelo dobro zastopani, bolj urbani športi pa so v primerjavi z bolj tradicionalnimi poskrbeli za drugačno dinamiko," je prepričan McConnell.

Vseeno pa ni izključeno, da se ne bi karate kdaj v prihodnosti zopet vrnil v olimpijsko druščino.

Značke: olimpizem, karate

Članki iz rubrike