mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(mb)
(mb)
0 18.06.2021 11:32:05

BK Ptuj: Že pet desetletij boksarske tradicije

Skupinska fotografija aktivnih boksark in boksarjev BK Ptuj
ARHIV BK PTUJ
Boks ima v najstarejšem slovenskem mestu dolgoletno tradicijo.

Slavko Dokl je klub ustanovil leta 1970, bil je idejni vodja razvoja boksa s svojo ekipo v Podravju in tudi na ravni celotne države z ustanovitvijo Boksarske zveze Slovenije. Njegovo poslanstvo je nadgradil Janko Gabrovec, ki s svojo mlado ekipo nadgrajuje raven tako v tekmovalnem kot rekreativnem smislu.

BK Ptuj je imel v svojih vrstah boksarje, kot so Dejan Zavec, Albin Merc, Boris Horvat, in številne druge. Zadnja tri leta za trenerski del skrbi Leon Lovrec, ki je s svojim delom, vztrajnostjo in resno ekipo dokazal, da je Ptuj boksarsko mesto, kjer lahko delujejo kar trije klubi.

Lovrec, ki se je z boksom spoznaval prek svojega trenerja Ivana Pučka v BK Ring Ptuj, je odboksal dobrih 50 borb, kot zmagovalec je iz ringa šel v 35 dvobojih. K sodelovanju v BK Ptuj ga je povabil Gabrovec, ta si je želel revitalizacije kluba, ki je bil v preteklosti zelo uspešen in prodoren. V letu 2018 je Lovrec prevzel trenerske vajeti na tekmovalnem, mladinskem in rekreativnem boksu, zdaj imajo v klubu pet tekmovalcev in 45 rekreativcev.

Na prvem treningu, ki ga je vodil, so bili le štirje boksarji, danes pa je stanje drugačno, zato so trenerske obveznosti razporejene že čez ves delovnik. Pogoji za trening v Športni dvorani Mladika so dobri in uspešno razvijajo poslanstvo predhodnikov. Tem je zelo hvaležen in tudi zelo ponosen, da lahko deluje v klubu s petdesetletno tradicijo.

Ptujski klub je v svojih najboljših letih organiziral znan boksarski dogodek Zlata rokavica in izoblikoval številne boksarje. Lovrec pravi, da se za odlično sodelovanje zahvaljuje podpredsedniku kluba, dr. Izudinu Kanliču, ki je na neki način vezni člen med prejšnjo generacijo in klubsko prihodnostjo. Tudi sam rekreativno boksa in pomaga članom pri športni prehrani, zdravniških pregledih ter organizaciji kluba. Lovrenc je prav tako hvaležen Andreji Lederer, ki pomaga v procesu treninga in organizacije. V klubu se zavedajo, da je še veliko potenciala na sponzorskem in povezovalnem področju, saj lahko samo na tak način ustvarjajo uspešno zgodbo, na tem mestu se zahvaljuje tudi vsem rekreativcem in sponzorjem ter donatorjem, da lahko razvijajo ponovno uspešno zgodbo. V naslednjem letu bodo spet imeli v klubu pogoje, da se bodo lahko prijavili na sredstva za dotacijo športnih klubov v MO Ptuj.

Pučko je Lovreca treniral celotno aktivno pot, mu vcepil določene vrednote in način dela, ki ga zdaj prenaša na nove generacije. V BK Ptuj imajo pet aktivnih tekmovalcev. Najbolj znan boksar je Sašo Malovič, ki ima dve zmagi v slovenski boksarski ligi 2021. Glede na to, da je klub lani praznoval visok jubilej, letos pripravljajo tudi publikacijo, posvečeno delu BK Ptuj v preteklem obdobju.

Ptujska boksarka družina Dejana Zavca

Dejan Zavec, najboljši slovenski boksar, je začel svojo boksarsko pot v BK Ptuj ravno v Mladiki s trenerjem Pučkom. Pravi, da ima številne spomine na svojo boksarsko družino s Pučkom, Slavkom Doklom, Albinom Mercem, Antonom Novakom, Fredijem Kolaričem, Igorjem Rakušem in Boštjanom Kerinom, ki je nanj zelo pozitivno vplival in je bil tudi Dejanov vzornik. On in njegova družina sta bila ključna, seveda ob Pučku, da je tudi v težjih trenutkih ostal zvest boksu. Hvaležen je vsem takratnim ljudem v klubu, da so ga sprejeli medse, in za številne spomine ter verjame, da bo tudi nova ekipa kluba delala tako uspešno kot prejšnje generacije.


Jutri tretji krog slovenske boksarske lige 2021

Na Ptuju v športni dvorani Campus bo v soboto, 19. junija, tretji krog letošnje slovenske boksarske lige. Po 13. uri se bodo najboljše slovenske boksarke in boksarji ponovno pomerili v ringu. Po podatkih sekretarja BZS, Jerneja Kuzme, nas čaka izjemno zanimivo nadaljevanje, potekalo bo več kot 30 dvobojev, ki bodo še vedno potekali po priporočilih NIJZ. 

Galerija
Značke: boks, bk-ptuj, dejan-zavec

Članki iz rubrike