hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(bzs/pr)
(bzs/pr)
0 26.02.2021 11:23:06

Regionalna boksarska liga promocija za šport in regijo

arena TV
Prejšnji konec tedna je v Beogradu potekal slavnostni podpis ob ustanovitvi regionalne klubske boksarske lige na področju nekdanje Jugoslavije. V drzno zastavljenem projektu bodo sodelovale Srbija, Črna gora, Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška in Slovenija.

Slovenijo je zaradi odsotnosti (iz zdravstvenih razlogov) predsednika Boksarske zveze Slovenije Damjana Habjanca zastopal naš najboljši boksar in podpredsednik BZS Dejan Zavec. Dejan se je vrnil v Slovenijo poln optimizma zaradi pozitivnih boksarskih novic. Srbija bo novembra soorganizirala boksarsko svetovno prvenstvo, ki ga organizira svetovna boksarska zveza Aiba. Slavnostnega dogodka sta se udeležila tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić in predsednik svetovne boksarske zveze Umar Kremlev. Medijsko pokritost celotnega projekta regionalne klubske boksarske lige bo izvajala športna televizija Arena TV, ki bo zagotavljala boksarske spektakle v živo iz šestih držav.

Srbija je v teh dneh gostila vse regionalne predstavnike boksarskih zvez, ki so podpisali zelo pomemben dokument, ki bo boks vrnil na zelo visoko raven, ki si ga ta plemeniti šport v ringu tudi zasluži. Bogata tradicija boksa v bivši Jugoslaviji daje osnovo vsem zdajšnjim državam, da se povežejo in boks predstavijo v najboljši mogoči luči. Športni program Arena Fight bo predvajal prav vse dvoboje iz novoustanovljene lige. To bo vsekakor pomemben preskok k popularizaciji boksa in možnost za športno-gospodarske povezave, ki pa se bodo nadaljevale s turnirji grand prix za države s področja Balkana, kot je napovedal Kremlev.

Podpisniki nove združene boksarske zgodbe v skupščini mesta Beograda so bili domačin Nenad Borovčanin iz Srbije, Primislav Dimovski iz Severne Makedonije, Bono Bošnjak iz Hrvaške, Enes Paštik iz Bosne in Hercegovine in Dejan Zavec iz Slovenije. Boksarsko delegacijo je na uradnem sprejemu v predsedniški palači sprejel tudi predsednik Srbije Aleksander Vučić, ki je povedal: "Močno podpiram ustanovitev regionalne klubske boksarske lige, ki bo na najboljši mogoči način promovirala to plemenito veščino in bo dodatno spodbujala talentirano boksarsko mladino k treningu in zdravemu tekmovalnemu duhu. Vsekakor bo to pripeljalo do dviga kakovosti klubskega boksa, ponovno se bo povečal duh sodelovanja in medsebojnega razumevanja. Srbija bo omenjeno ligo podpirala na finančnem, organizacijskem in medijskem področju."

V Srbiji se že čuti približevanje najpomembnejšega boksarskega dogodka, ki se na področje bivše Jugoslavije vrača po daljnem letu 1978. Svetovno prvenstvo je predvideno novembra v znameniti Štark Areni. Vsi v boksarskem svetu pa si želijo, da bi se stanje s koronavirusom do takrat že stabiliziralo in da bi bili na tribunah lahko prisotni ljubitelji boksa. Med uglednimi gosti je bil tudi Božidar Maljković, nekdanji košarkarski selektor Slovenije, ki trenutno zaseda mesto predsednika Olimpijskega komiteja Srbije.

Nebojša Žugić, generalni direktor Arena Channels Groupa: "Za našo medijsko hišo, ki je regionalni lider v športnih prenosih, bo to zelo velik in zahteven projekt. Boks je hvaležen šport za prenose in obljubljamo vam fenomenalne boksarske dvoboje na najvišji produkcijski nravni. V čast nam je biti del takšnega projekta, ki upam, da bo že v kratkem v nabito polnih športnih arenah. Gre za zgodovinski trenutek, ki ga moremo vsi v naši regiji najbolje mogoče podpreti. Boks si to na tradicionalnem področju za ta šport nedvomno zasluži. Predsedniku Vučiću bi se zahvalil za pomoč. Brez njegove izjemne podpore vsega tega ne bi bilo. Srbija je dokaz, da se je pomembno posvetiti športu in ga na vso moč podpirati. Ravno zato se šport v Srbiji razvija z veliko hitrostjo. Zdaj se bo ta energija širila tudi v preostale države v našem skupnem boksarskem projektu. Kot zanimivost naj povem, da je bil pred kratkim tudi legendarni makedonski nogometaš Darko Pančev izjemno navdušen glede podpore športu, ki jo v Srbiji kaže predsednik Vučić."

Umer Kremlev, predsednik svetovne boksarske zveze Aibe: "Takoj se vidi, da je predsednik Aleksander Vučić zelo naklonjen področju športa in zdravja v Srbiji. Osebno nas je sprejel in tudi zares podprl to izjemno boksarsko manifestacijo. Hkrati bo celo vodja organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva v boksu, ki bo novembra v Beogradu. Želimo si, da bi bilo v Srbiji takrat že stabilno stanje s koronavirusom. Aiba se zelo pripravlja na SP in verjamemo, da bo do novembra vse pod nadzorom. Prav tako bo Aiba podprla turnirje grand prix držav s področja Balkana v boksu. Pomagali bomo organizacijsko in finančno. Vse, kar je potrebno, bomo zagotovili. Odprli bomo tudi center boksa v Srbiji, kjer bomo pomagali z boksarsko opremo in potrebnim inventarjem."

Nenad Borovčanin, predsednik Boksarske zveze Srbije: "Vse z našim skupnim boksarskim projektom se ureja in usklajuje neverjetno hitro. Zelo pomembno je regionalno sodelovanje, da nadaljujemo tradicijo boksa na področju bivše Jugoslavije. Zahvaljujem se Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, za izjemno podporo, da lahko delamo na tako visoki ravni. Občinstvo si želi dobrih boksarskih dvobojev in skupaj z Areno TV bomo naredili vse za promocijo boksa, športa in boksarskih krajev, kjer se bodo dogajali boksarski spektakli. Brez močne podpore države Srbije tudi ne bi mogli kandidirati za SP, ki bo v Beogradu ponovno po letu 1978, ko smo imeli šest finalistov. Vsaka medalja iz naše regije bo velik uspeh za naš boks. Prav tako moram poudariti zelo dobro sodelovanje z Umarjem Kremlevom, ki je velik prijatelj našega področja, da nam je zaupal tako velik športni dogodek v Beogradu. Svetovno prvenstvo in nova regionalna klubska boksarska liga bosta na neki način zahvala za številne trenerje in delavce, ki v boksu kot entuziasti delajo ter vztrajajo z borkami in borci. Prav tako za vse starše in vse, ki podpirajo boks kot športno panogo. Verjamem, da vsak otrok, ki se vpiše v boksarski klub, postane boljša oseba in pridobi številna spoznanja za življenje."

Dejan Zavec, podpredsednik Boksarske zveze Slovenije: "Regionalna klubska boksarska liga je nekaj najboljšega, kar se je v zadnjem času zgodilo v boksu na našem področju. Zahvaljujem se Nenadu Borovčaninu, predsedniku Boksarske zveze Srbije, ki je dobil idejo, ki je zdaj v fazi realizacije in v sodelovanju vseh šestih držav. Vložene je bilo veliko volje in energije, da smo zdaj tukaj v Beogradu in da lahko združimo boksarsko energijo, ki bo dolgoročno vplivala na športno in gospodarsko sodelovanje vseh deležnikov na kulturen način."

žDamjan Habjanec, predsednik Boksarske zveze Slovenije: "Zelo sem naklonjen realizaciji regionalne klubske boksarske lige, ki bo postala vrhunski produkt na našem boksarskem področju. Vsi skupaj imamo izjemen boksarski potencial, ki se bo lahko dokazoval letno na osmih boksarskih dogodkih (šest dogodkov v šestih državah, polfinale in finale). V celoti gledano, pa bo šlo za izjemen promocijski učinek, ki bo boksu dal pravo veljavo. V BZS se bomo na vso moč potrudili, da bomo uspešni na tekmovalnem in organizacijskem področju. V Sloveniji imamo mesta in športne dvorane, kjer so bili organizirani odlični boksarski dogodki. Čas bo, da jih ponovno organiziramo, upajmo, da pred polnimi tribunami, kot v času borb našega Dejana Zavca, ki je Sloveniji približal svet boksa na svetovni ravni." 

Galerija
Značke: boksar, regija, liga, balkan

Članki iz rubrike