odnos Dobra karma

Nastopili bodo dnevi najhujših preizkušenj za ...

rojstvo, porod, novorojenček Svet24.si

Deklica naj bo Corona, fantek pa Covid

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

razkuževanje, stavba, blok Svet24.si

Na točki dnevnega reda "sodelovanje NIJZ z Vlado ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Igralniškemu milijonarju mega posel z maskami

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

hana r Njena.si

Hana med karanteno do novega videza

STA
STA
0 02.12.2019 16:45:13

Slovenskim kikboksarjem dva naslova svetovnih prvakov

Arhiv Ekipe24
Slovenska članska reprezentanca v kikboksu se je s svetovnega prvenstva za discipline point-fighting, kick-light in full-contact v turški Antalyi vrnila z naslovoma svetovnih prvakov in enim bronastim odličjem. Svetovna prvaka sta postala Tina Baloh in Jakob Šimnic, bronast pa je bil Blaž Potočnik.

Devetnajstletna Balohova, lani že mladinska svetovna prvakinja, je bila najboljša v point-fightingu do 70 kg. "Že naslednje leto se mi ponuja priložnost osvojitve naslova evropske prvakinje, seveda po ostaja velika želja, da bi lahko kdaj zastopala Slovenijo na olimpijskih igrah," pravi Balohova.

Šimnic, ki je pred dvema letoma na SP že stal na stopničkah, je svetovni prvak postal v kategoriji do 57 kg v disciplini kick-light. "Intenzivne priprave sem začel že relativno zgodaj, poleti, krona vsega po so bili sami treningi med trajanjem prvenstva, saj sva s trenerjem Sanelom Ljutičem, ki je tako moj reprezentančni kot klubski trener, vsak dan naredila posebno pripravo in trening za naslednjega nasprotnika," je pojasnil Šimnic.


Svetovno prvenstvo v Turčiji se ni izšlo za oba slovenska branilca naslova. Dvakratni evropski in svetovni prvak Potočnik se iz Antalye vrača z bronastim odličjem v absolutni kategoriji nad 94 kg v disciplini kick-light, v disciplini point-fighting pa je bila za Tilna Zajca lažja poškodba kolena prevelika ovira, da bi se lahko prebil dlje od četrtfinala.

Na tekmovanju je sicer nastopalo 700 borcev in bork iz 63 držav. "Naša ekipa je bila maloštevilna, saj smo pripeljali zgolj sedem tekmovalcev, ampak pripeljali smo kakovost. Poleg dveh osvojenih naslovov svetovnega prvaka in enega brona smo imeli še tri tekmovalce, ki so izpadli v četrtfinalnih bojih za preboj med dobitnike odličij," je uspeh slovenske reprezentance komentiral podpredsednik OKS in reprezentančni trener za disciplini light-contact in full-contact Tomaž Barada.

Dodal je, da je "kikboks postal priznana olimpijska disciplina, ki sicer še ni v tekmovalnem sistemu, je pa priznana s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja". "Je pa to po drugi strani še bistveno večja zaveza, da bomo nadaljevali po pravi poti, da pridemo do cilja nastopa na olimpijskih igrah. Je pa pot do tja še dolga in trnova," je zaključil Barada.

Članki iz rubrike