Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.11.2019 21:17:52

Novogoričanke v Banjaluki do tretje zaporedne zmage

Odbojkarice GEN-I Volleya so v 7. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagala Banjaluko Volley s 3:1 (-18, 18, 16, 22).

* Dvorana Borik, gledalcev 200, sodnika: Jurković, Kramar Šandl (obe Hrvaška).
* Banja Luka Volley: Ti. Đapa 4, Šorak 8, Ta. Đapa 1, Šakotić, Savić 4, Marković 1, Vujnić 14, Biberdžić, Kovačević 11, Ivković, Plavšić, Glišić 2.
* GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 3, Goršek 14, Velikonja Grbač 17, Spanou 15, Forštnarič 1, Mikl, P. Blažič, Kovač 17, T. Blažič, Leban, Jovanović, Žigon.

Novogoriške odbojkarice so v Banjaluki pri zadnjeuvrščeni ekipi lige izkoristile priložnost in se s tretjo zaporedno zmago prebile na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, kar pomeni, da so zdaj vse tri slovenske ekipe povsem v vrhu. Tekma v Republiki Srbski ni postregla s posebej kakovostno igro, ekipi sta imeli težave s sprejemom, zato sta točke osvajale v serijah, slovenske podprvakinje pa so vendarle dokazale, da so boljše in prišle do četrte zmage.


Začetek tekme pa ni kazal na to. Domače so s servisi Jovane Kovačević prišle do vodstva 9:2, ga malo pozneje povišale na 13:3. Toda nato je sledila serija Slovenk, po dveh zaporednih točkah Neli Goršek, letošnje okrepitve iz Šoštanja, so se približale na 13:16. A to je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, nekaj slabših sprejemov in napak je bilo dovolj, da so z 1:0 povedle Banjalučanke.

Nato pa so reči v svoje roke vendarle prevzele Novogoričanke na čelu z Mirto Velikonjo Grbač. V drugem nizu so začetno vodstvo s 7:3 z manjšimi težavami, domače so se sredi niza približale na točko zaostanka, zadržale do konca, na to pa v tretjem nizu z blokom Grbačeve spet povedle z 8:3 in mirno prišle do vodstva z 2:1.

Še najbolj izenačen in brez velikih serij točk je bil četrti niz. Še na 15. točki sta bili ekipi izenačeni, Anna Spanou je z dvema zaporednima točkama povedla svojo ekipo na +2, s točko Gorškove pa je prednost še narasla, gostje so vodile z 21:17. Toda domače se niso dale, znižale so na 20:21, trener Tilen Kozamernik je moral vzeti odmor, po katerem pa si je GEN-Volley zagotovil zmago, dokončne upe domačih je z asom razblinila Gorškova.

V novogoriški vrsti sta bili s 17 točkami najučinkovitejši Sara Kovač in Grbačeva, slednja jih je sedem dosegla z blokom.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike