stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 20.09.2019 10:43:15

Pri dekletih derbija v Cerknici in Postojni

Žiga Požar postaja nosilec Proteusa.
psno
Pred nami je že drugi krog v obeh elitnih kegljaških ligah. Prinaša nam kar dva pomembna derbija.

Prvi bo v Tržiču, kjer je na sporedu gorenjski derbi. K domačemu Ljubelju, ki se je letos po zaslugi že bivšega trenerja Roberta Blahe uvrstil v Evropo, prihajajo prvakinje iz Kranja, igralke Triglava. Kranjčanke, ki so v sezono krenile močno oslabljene, so to odlično odprle in ugnale letos zelo močni Brest. Drugi derbi pa bo na sporedu v Cerknici, kamor prihajajo sosede iz Postojne. Medtem ko je Brest v Kranju malce razočaral, so igralke Proteusa odločno krenile v sezono. Na tem notranjskem derbiju bo zelo pomembna motivacija, ki je na takšnih tekmah odločilnega pomena. Tako so taka srečanja zelo nepredvidljiva, enaka ocena velja seveda tudi za Tržič.


Zelo zanimivo bo prav gotovo tudi v Slovenski Bistrici na srečanju med Impolom in Miklavžem. Tudi tu gre sosedski obračun, v katerem so možni vsi rezultati. V Radlje ob Dravi pa prihaja prvič Ljuba Tkalčič kot trenerka s svojim Celjem. Celjanke so na uvodu zapravile zmago in bodo tokrat storile vse, da do nje pridejo, pa čeprav so Radeljčanke zanje zelo neugodne.


V moški A ligi pa bodo prav vsa srečanja zelo zanimiva. Prvaki, igralci Konstruktorja, doma gostijo svojega najnevarnejšega tekmeca v zadnjih letih, Calcit iz Kamnika, ki prihaja okrepljen z Markom Omanom. Prednost je na strani Mariborčanov, toda morali bodo biti zelo previdni, da jih ne bi trener Franci Spruk ujel v kakšno zanko. Postojnčani gredo na težko preizkušnjo v Konjice, pri katerih je v odlični formi neuničljivi Kirbiš, ki je pred dvema tednoma dosegel celo svoj osebni rekord 706 kegljev na kegljišču Lokomotive v Mariboru. Izvrsten je bil tudi v Kranju, saj je končal pri 640 podrtih kegljih. Za Proteus je to veliko opozorilo. V Hrastniku nas čaka stari dobri zasavski derbi med domačim Hrastnikom in Litijo. Litijani so na tem srečanju favoriti, toda tekme se dobivajo na stezah.


Na zelo zanimivo gostovanje v Gorico pa prihaja Pintaričeva Ograjca. Izvrstni in prekaljeni reprezentant je v Novi Gorici preživel nekaj zelo uspešnih sezon. Tokrat prihaja skupaj s fanti in trenerjem Juvančičem z namenom priti do prvih A ligaških točk za Ljubljančane po dobrem desetletju. Veliko ognja pa bo na gorenjskem derbiju v Tržiču, kjer bo oslabljeni Ljubelj gostil Triglav iz Kranja, kamor sta odšla nekdanja igralca Ljubelja Davor Sobočan in Grega Bajželj.


Lahko smo prepričani, da bomo videli kar nekaj izredno razburljivih tekem. Obenem pa lahko pričakujemo dvig forme pri vseh naših osmih evropskih predstavnikih, katere že čez deset dni čakajo nastopi na evropskih pokalih.


Pari 2. kroga v 1. A ligah
Moški
Konjice – Proteus (14.00)
Konstruktor – Calcit (14.00)
Gorica – Ograjca (16.00)
Hrastnik – Litija (16.00)
Ljubelj – Triglav (17.00)

Ženske
Impol – Miklavž (13.00)
Ljubelj – Triglav (13.00)
Brest – Proteus (14.00)
Remoplast – Celje (17.00)
Calcit – prost
Galerija

Članki iz rubrike