zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 20. maja

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

vinograd, vinska trta Svet24.si

18-letnika lovili med vinogradi, ustavilo ga je ...

kraljica Svet24.si

Britanska kraljica ponuja sanjsko službo za zelo ...

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

STA
STA
0 25.04.2019 14:41:27

Denar jabolko spora med boksarskim šampionom in trenerjem

vszi
Nekdanji boksarski svetovni prvak v srednji kategoriji Kazahstanec Genadij Golovkin se je razšel z dolgoletnim trenerjem Abelom Sanchezom. Jabolko ogorčenega spora med njima, ki je vodil do konca dolgoletnega sodelovanja, je denar.

Golovkin, ki je nedavno podpisal donosno pogodbo za šest dvobojev s podjetjem DAZN, je potrdil konec enega najbolj znanih partnerstev v boksarskem svetu.

"Rad bi sporočil, da sem sprejel veliko odločitev glede nadaljevanja kariere. Rad bi še naprej gradil na tem, kar sem naredil do zdaj, in se še naprej izboljševal. Zato ne bom več sodeloval z Abelom Sanchezom," je dejal 37-letni Golovkin.


Le malo za njim se je odzval tudi Sanchez, ki je menil, da je za odločitev o koncu sodelovanja kriv pohlep boksarja. "Vztrajal je na nespoštljivem plačilu. Moja čast in dostojanstvo mi ne dovoljujeta, da bi se mu pustil kar tako. Škoda, da bodo pohlep, nehvaležnost in dejstvo, da nima nobene etike, integritete ali časti, končali najin odnos," je dejal Sanchez.

To pomeni, da bo imel Golovkin, ki je imel šampionske pasove WBA, WBC in IBF do lanskega septembra, ko je po sodniški odločitvi po 12 rundah izgubil proti Mehičanu Canelu Alvarezu, ob junijski vrnitvi v ring v svojem kotu novega trenerja.

"To zame ni bila lahka odločitev in ni odraz njegovega profesionalnega dela. Res je dober trener, zvest, pravi zvezdnik med boksarskimi trenerji," je še dejal Golovkin in se zahvalil Sanchezu za vse, kar ga je ta naučil o boksu.

Značke: boks, spor

Članki iz rubrike