spanje Dobra karma

S to preprosto vajo boste za vedno opravili z ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

hotel-epic, postojna, karantena Reporter.si

Osebna izpoved potnika iz Madrida, ki je v ...

koronavirus, denar, covid-19 Svet24.si

To prinaša megazakon za samozaposlene, študente,...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

STA
STA
0 23.03.2019 22:52:43

Kozinovi še naslov po verziji WBF

alesfevzer.com
Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je nocoj v Ludwigsburgu premagala Finko Sanno Turunen in osvojila naslov svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po verziji WBF. Obenem je Kozinova v dvoboju s 43-letno Finko branila svoj pas prvakinje po verziji Wiba.

Ljubljančanka je bila v dvoboju z 23 let starejšo Finko suverena in je zdaj svetovna prvakinja po dveh verzijah.

V uvodu je izkušena Finka prikazala nekaj zelo dobrih udarcev, Kozinova pa je učinkovito taktično reagirala in povečala distanco ter pospešila gibanje v ringu in postala vse nevarnejša.


Kozinova je uspešno udarjala tudi serije udarcev v telo in utrudila tekmico, ki je bila pri udarcih izredno natančna. Uresničile so se napovedi trenerja Rudija Pavlina, ki je ocenil, da bo borba trajala vseh 10 rund, na koncu pa so sodniki zmago pripisali slovenski borki.

"Z udarci v telo je Ema Finki vzela noge in po četrti rundi obvladovala dvoboj. Sledila je serija menjave udarcev v glavo in telo in tam se je dvoboj odločil," je za STA povedal Pavlin in dodal, da je bila borba zelo težka, v dolgem dvoboju, ti so na tekmi za naslov svetovne prvakinje omejeni na 10 rund, je prišla do izraza boljša fizična pripravljenost njegove varovanke, ki ji je pomagala tudi mladostna svežina.

"Vedeli smo, da bo težko. Tudi na oko dvoboj morda ni bil lep, a na koncu šteje le zmaga. Zdaj moramo narediti načrte za nove dvoboje in pasove," je iz Nemčije še dodal Pavlin, ki računa tudi na podobne dvoboje v srednji kategoriji.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike