018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

STA
STA
0 23.03.2019 20:45:16

Leškijeva na DP boljša od Trstenjakove

Lendava je danes gostila državno prvenstvo v judu. V ospredju pozornosti je bila kategorija do 63 kilogramov, kjer je v dvoboju večera mlada Andreja Leški premagala izkušeno olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak. Zmagovalko je dal šele podaljšek.

"Na prvenstvo sem prišla pokazati, da sem v formi. Zadnje čase sem se počutila malo spregledano in zdaj mislim, da je že čas, da se pokaže, da sva si s Tino bolj enakovredne kot je to zgledalo prej. Obe veva, da ključna tekmovanja leta šele prihajajo. Zdaj sledi malo premora, nato pa bom skušala še naprej dosegati čim boljše rezultate na velikih tekmovanjih, da ostanem na vrhu svetovne lestvice in blizu Tini v tem kvalifikacijskem obdobju za olimpijske igre. Za enkrat kaže, da moji treningi obrodijo sadove in bom z njimi nadaljevala enako kot doslej. Upam, da mi bo naslov državne prvakinje pomagal tudi pri pridobitvi kakšnega sponzorja, da bom lahko osredotočena samo na judo," je po zmago povedala Leškijeva.

Koprčanka v ljubljanskem Bežigradu trenira pri Roku Drakšiču, nekdanjem klubskem sotekmovalcu Trstenjakove. Borba obeh tekmovalk se bo nadaljevala vse do olimpijskih iger v Tokiu, saj bo Slovenija tam lahko zastopana s samo eno tekmovalko.


V moški kategoriji je mladi Narsej Lackovič v finalu ugnal izkušenejšega reprezentančnega kolego Davida Kukavico. "To je moj prvi naslov članskega prvaka in dokaz, da se trdo delo poplača. Z Davidom sicer skupaj trenirava in se dobro poznava, zato je to vedno težko. Moj naslednji cilj je, da se uvrstim na evropsko člansko prvenstvo, za kar je norma kolajna na eni od tekem svetovnega pokala. Moja naslednja tekma bo v Antalyji čez dva tedna," je po tekmi povedal Lackovič.

Evropski prvak Adrian Gomboc je po pričakovanjih slavil v kategoriji do 73 kg. "Zelo lepo je biti še enkrat na vrhu države. To je moj sedmi naslov državnega prvaka. Prišel sem direktno iz priprav v Ukrajini in sem še malo utrujen po napornih treningih, vendar mi je uspelo premagati vse nasprotnike. Zdaj sledi pet dni pavze, potem pa nadaljujemo s treningi. Moj cilj je ubranitev naslova evropskega prvaka. Malo me je sicer ovirala manjša poškodba, ampak sedaj že treniram z vsemi močmi in sem usmerjen na evropsko prvenstvo" je dejal zmagovalec.

V ženski kategoriji so ob Leškijevi prvakinje postale še Maruša Štangar (do 48 kg), Teja Tropan (do 52 kg), Kaja Kajzer (do 57 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Anamari Velenšek (nad 78 kg).V moški pa David Štarkel (do 60 kg), Andraž Jereb (do 66 kg), Martin Hojak (do 81 kg), Rok Pogorevc (do 100 kg) in Vito Dragić (nad 100 kg).

Značke: judo, dp

Članki iz rubrike