stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 08.02.2019 22:27:35

Odlična igra Forštnaričeve in Požarja

Anja Forštnarič je bila ob asistenci svoje mame odlična. Zdaj čaka posel tudi Brigito Strelec.
psno
V Prerovu na Češkem se je začel svetovni pokal za posameznike v kategoriji mlajših članov (U-23).

Prvi krog se je kljub ne najboljšemu žrebu za naše mlade igralke in igralce začel odlično. Kot prva je nastopila Kranjčanka Anja Forštnarič, ki je za nasprotnico imela Avstrijko Jennifer Kozak. Na papirju je bila Anja favorit, in to je članica Triglava hitro začela potrjevati tudi na stezi. Z lahkoto je prišla do visoke zmage s 4:0 (627:536). Ob tem je dosegla tudi odličen rezultat 627 podrtih kegljev. Od nje je bila boljša le Avstrijka Fiona Steiner in to za dva keglja.

Borbo za vsak met in vsak kegelj pa smo videli med Mašo Miklavec in Nemko Christino Kleine. Na koncu smo se veselili presenetljive, toda zaslužene zmage naše Postojnčanke s 3:1 v nizih, sam dvoboj pa je izgubila s 558:563. Ti dve zmagi pa sta bili lepa vzpodbuda za naša fanta. Žiga Požar se je pomeril z že uveljavljenim Avstrijcem Lukasom Temistoklejem. Vse skozi je imel pobudo naš Postojnčan in dobil dvoboj s 3:1 (582:565). Takoj za njim pa je nastopil še Gašper Kragelj. Z Italijanom Achimom Eggerjem je bil po nizih poravnan 2:2, toda v kegljih je bil naš Ankarančan mnogo uspešnejši in dobil s 606:581. Pri moških je daleč najboljši posamični rezultat dosegel mladi Čeh Jan Bina, ki je presenečal že lani na članskem SP, ki je podrl kar 678 kegljev.

Potem pa so že sledila četrtfinalna srečanja. Kot prva iz naše reprezentance je nastopila Anja Forštnarič, ki je ob vodenju svoje mame Brigite Strelec zelo zanesljivo pospravila Čehinjo Stepanko Vytiskovo s kar 4:0 (623:540). Ta zmaga pa je naši Anji že prinesla vsaj bronasto odličje in s tem uvrstitev v polfinale. Istočasno je na sosednih stezah nastopala Hrvatica Mirna Bosak, ki je podrla kar 647 kegljev.

V zadnji seriji so bili na sporedu še trije četrtfinali in v vsakem smo imeli Slovenci svojega igralca. V edinem ženskem četrtfinalu je nastopila Postojnčanka Maša Miklavec. Že zelo zgodaj se je videlo, da Maši primanjkuje svežine in da ji je prvi dvoboj pustil posledice. Tudi Slovakinja Nikola Mazuchova ni bila veliko bolj prodornejša, vseeno pa je zanesljivo premagala našo igralko s 3:1 (549:519). Slovakinja se bo v polfinalu pomerila z Anjo. Za našo mlado Postojnčanko lahko rečemo, da je že z izločitvijo Nemke več kot dobro opravila svoje delo.

Na sosednjih stezah pa sta potekala še zadnja dva moška četrtfinala. V prvem se je boril Žiga Požar z Madžarom Janosem Brancsikom. Dvoboj je bil zelo izenačen, na koncu pa je uspelo našemu Postojnčanu napraviti manjšo razliko in ob 2:2 v nizih zmagati po kegljih s 600:594. Žiga se je tako lahko veselil polfinala in s tem tudi kolajne. V drugem srečanju pa se je član Adrie Gašper Kragelj odlično boril in kosal z Avstrijcem Matthiasom Zatsckowitschem. Toda v drugem delu je Avstrijec izkoristil mnogo bolj bogate izkušnje in pripeljal tekmo v svojo zmago s 3:1 (638:592). Naš severni sosed si je tako za nasprotnika priboril našega Postojnčana. Ta dvoboj pa bo prav gotovo zelo napet, saj je tudi Žiga zelo rutiniran v igrah na dvoboje.

Prvi dan je tako končan. Naši so več kot dobro opravili svoje delo. Upajmo, da bodo podobno uspešni tudi naši člani.

Galerija

Članki iz rubrike