Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 08.09.2018 08:45:40

Boksarko Kozinovo danes čaka dvoboj kariere

alesfevzer.com
Slovensko boksarko Emo Kozin, svetovno prvakinjo po različici WBF, danes v Zagrebu čaka največji dvoboj doslej. Devetnajstletnica z vzdevkom The Princess se bo na enem letošnjih največjih boksarskih dogodkov v regiji pomerila s Mehičanko Irais Hernandez, kjer bo branila naslov WBF in se potegovala za naslov WBC silver v super srednji kategoriji.

Kozinova bo v primeru zmage postavila novi mejnik v svetu profesionalnega boksa, saj bo postala najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini, ki bo dosegla naslov v dveh težnostnih kategorijah. Strokovnjaki iz celega sveta jo pozorno spremljajo, saj je Kozinova v svoji kratki, a izjemno uspešni karieri s 14 zaporednimi zmagami še brez poraza.

"Še nikoli nismo tako trenirali kot doslej, počutim pa se odlično. Zase vem, da iz borbe v borbo stopnjujem svoje nastope in komaj čakam soboto," je na predstavitvi v Ljubljani ta teden povedala Kozinova, ki pričakuje dobro borbo. "Tekmica je izkušena in prav zato se mi zdi, da je tudi najmočnejša doslej. Sama grem na zmago, zgodi pa se lahko karkoli."

O nasprotnici je znano malo, kljub temu pa sta s trenerjem Rudijem Pavlinom prišla do posnetka borbe Mehičanke, ki ima v karieri štiri zmage. "Če bo boksala podobno kot na posnetku, smo se nanjo odlično pripravili. Vsekakor pa je ta južnoameriški slog nekaj posebnega. Vem, da moram paziti na njene odlične direkte z desno roko, sama pa nato razviti svoj boks," je še povedala tekmovalka, ki je samo za ta dvoboj prestala več kot 250 rund sparing-treninga, letos pa že več kot 1000.

Dobre možnosti Kozinovi pripisuje tudi najboljši slovenski boksar zadnjih let Dejan Zavec. "Občinstvo, domač teren, po drugi strani najverjetneje najbolj kvalitetna nasprotnica," je v pogovoru za 24ur.com ocenil Zavec, pri tem pa pristavil: "To je zagotovo signal, da bo tudi sama na nekakšen malem testu, a mislim, da ga je sposobna preživeti z odliko."

ema kozin mm
Martin Metelko



Boksarka v Zagreb potuje s prav posebno popotnico. Ena od najbolj priznanih boksarskih zveze WBF je Kozinovo v juliju izbrala za najboljšo boksarko meseca. Kozinova si je imenovanje prislužila z zmago v zadnji julijski borbi, ko je v Budimpešti ubranila naslov svetovne prvakinje WBF proti Srbkinji Evi Halasi Bajić.

Ljubljančanka je naslov svetovne prvakinje osvojila oktobra lani, ko je premagala Kenijko Florence Muthoni, nato ga pa proti Bajićevi v Oklahoma Cityju marca letos tudi ubranila.

Osrednja tekma večernega dogodka v Areni Zagreb bo dvoboj hrvaškega težkokategornika Filipa Hrgovića z Britancem Garyjem Cornishem.

Značke: boks, ženske, tekmovanje

Članki iz rubrike