prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

rahim kurijev Svet24.si

VIDEO: Petletni Čečen s 4105 skleci postal ...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

charles Svet24.si

Strokovnjakinja razkrila govorico telesa kraljev ...

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

fRANKO_BAJC Njena.si

Franko Bajc je to naredil prvič

STA
STA
0 08.09.2018 08:15:56

Danes v Krškem speedwayska elita, a brez Žagarja

Borut Cvetko/mediaspeed.net
Danes se bo v Krškem ob 19. uri začela dirka svetovnega prvenstva v speedwayu, največji letošnji dogodek v Sloveniji na področju motošporta. A ljubitelji tega adrenalinskega športa bodo prikrajšani za nastop domačega aduta Mateja Žagarja, ki je zaradi poškodbe nastop odpovedal.

Žagar se je moral domači preizkušnji elitnega tekmovanja odpovedati zaradi posledic padca na nedeljski dirki poljske lige. Po pretresu možganov so mu zdravniki predpisali mirovanje in počitek.

Za najboljšega slovenskega dirkača je poškodba prišla ob najbolj nepravem času; ne le, da je ostal brez dirke pred svojimi navijači, pač pa bo ostal tudi brez dragocenih točk v SP, s katerimi bi se lahko še bolj približal želenemu osmemu mestu ob koncu sezone, trenutno je po sedmih od desetih dirk deveti.


Pred Krškim je v vodstvu Britanec Tai Woffinden s 103 točkami, Poljak Bartosz Zmarzlik je na drugem mestu zbral 87 točk, še osem manj jih ima na tretjem mestu njegov rojak Maciej Janowski.

Slovenske barve bo na domači dirki tako branil le prejemnik posebnega vabila Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, kot stezni rezervi bosta na priložnost čakala še Nick Škorja in Denis Štojs.

V Krškem bodo izvedli že 13. dirko na najvišji ravni, prireditelji obljubljajo zanimivo dogajanje že od 15. ure, zares pa se bo začelo s startom prve vožnje ob 19. uri.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike