giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

Jennifer Aniston Svet24.si

FOTO: Tako dobro je pri 50. videti Jennfier ...

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

andrej in konstantin Svet24.si

Dragulj slovenske kulture in zgodovine, ki ga je ...

TANJA ŽAGAR Njena.si

Tanja Žagar delila 23 let staro fotografijo

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z drugačno podobo

STA
STA
0 08.09.2018 08:15:56

Danes v Krškem speedwayska elita, a brez Žagarja

Borut Cvetko/mediaspeed.net
Danes se bo v Krškem ob 19. uri začela dirka svetovnega prvenstva v speedwayu, največji letošnji dogodek v Sloveniji na področju motošporta. A ljubitelji tega adrenalinskega športa bodo prikrajšani za nastop domačega aduta Mateja Žagarja, ki je zaradi poškodbe nastop odpovedal.

Žagar se je moral domači preizkušnji elitnega tekmovanja odpovedati zaradi posledic padca na nedeljski dirki poljske lige. Po pretresu možganov so mu zdravniki predpisali mirovanje in počitek.

Za najboljšega slovenskega dirkača je poškodba prišla ob najbolj nepravem času; ne le, da je ostal brez dirke pred svojimi navijači, pač pa bo ostal tudi brez dragocenih točk v SP, s katerimi bi se lahko še bolj približal želenemu osmemu mestu ob koncu sezone, trenutno je po sedmih od desetih dirk deveti.


Pred Krškim je v vodstvu Britanec Tai Woffinden s 103 točkami, Poljak Bartosz Zmarzlik je na drugem mestu zbral 87 točk, še osem manj jih ima na tretjem mestu njegov rojak Maciej Janowski.

Slovenske barve bo na domači dirki tako branil le prejemnik posebnega vabila Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, kot stezni rezervi bosta na priložnost čakala še Nick Škorja in Denis Štojs.

V Krškem bodo izvedli že 13. dirko na najvišji ravni, prireditelji obljubljajo zanimivo dogajanje že od 15. ure, zares pa se bo začelo s startom prve vožnje ob 19. uri.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike