Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

tu/STA
tu/STA
0 08.09.2018 07:54:41

TO JE VSE, kar morate vedeti o NADALU. Velik tenisač, še večji človek, s to ŠPORTNO POTEZO osupnil tudi Del Potra (video)

Reuters
Srb Novak Đoković in Argentinec Juan Martin del Potro sta finalista zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Toda vsi govorijo le o tej točki.

Tretji nosilec Del Potro, zmagovalec v Flushing Meadowsu leta 2009, je igral za vstop v finale s številko 1 in branilcem naslova, Špancem Rafelom Nadalom, ki je dvoboj pri izidu 7:6 (3), 6:2 za Del Potra predal zaradi poškodbe kolena.

V drugem nizu je Nadal požel največji aplavz, ko je s športno potezo kar sam Del Potru nakazal, da mora preveriti žogo, ki jo je udaril z returnom. Argentinec in Španec sta se spogledala, na kar je Nadal dejal in pokazal, da mora vzeti challenge. Žoga je bila na črti, tudi Argentinec pa se ni pozabil zahvaliti Špancu. 

Posnetek si lahko ogledate tudi na tej povezavi, če vam videa v novici ne odpre. 

Prvi igralec sveta in branilec naslova Nadal, ki si je moral dvakrat prevezati desno koleno, je z obrazom, spačenim od bolečin predčasno končal US Open.

Dvaintridesetletni Španec je odigral maratonski četrtfinale, ki se je končal ob 2. uri zjutraj in je trajal skoraj pet ur. Ta boj proti Dominicu Thiemu je očitno pustil posledice, saj vse od začetka polfinalnega dvoboja ni našel svoje igre. Kmalu je postalo jasno, da igra v bolečinah.

Nadal je zaprosil za dva zdravniška premora, da so mu oskrbeli desno koleno, medtem ko se mu je obraz pačil od bolečin, ko mu je trener povijal nogo malo pod sklepom. Po malo več kot dveh urah igre pred 23.000 gledalci je končno odnehal, objel Del Potra, s katerim sta mirno klepetala nekaj minut.

"Lahko si mislite, kako težko mi je bilo reči: 'na svidenje', preden se je dvoboj končal, a enkrat pride čas, ko je treba sprejeti odločitev. Proti koncu to ni bil več teniški dvoboj," je dejal Nadal na novinarski konferenci. Ko je predal dvoboj, ga je množica divje pospremila z bučnim aplavzom, a utihnila, ko je Del Potro dejal, da ni želel na takšen način napredovati v finale.

"Rad igram proti Rafi, ker je največji borec v tem športu. Ni mi všeč, da ga vidim trpeti na igrišču kot danes. Žalosten sem zanj, a obenem sem seveda vesel, da bom nastopil v finalu," je dejal tretji igralec sveta Del Potro in dodal, da je že ob začetku drugega niza opazil, da se tekmec spopada z bolečinami.

"Skušal sem se osredotočiti na svojo igro. A seveda sem opazil, da ima Rafa bolečine. Rekel sem si, da moram ostati zbran. V takšnih primerih nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," je še dejal Del Potro, ki bo konec meseca dopolnil 30 let.


SRB ZLAHKA PREK NIŠIKORIJA
Medtem pa je Đoković, ki vse od začetka turnirja močno toži nad vročino in veliko vlažnostjo na igriščih Flushing Meadowsa, po manj kot dveh urah in pol ugnal Japonca Keija Nishikorija, finalista iz leta 2014. Srbski igralec je prikazal skoraj popoln tenis in je za zmago s 6:3, 6:4, 6:4 potreboval le dve uri in 22 minut. V njunih medsebojnih obračunih je zdaj 15:2 za Đokovića.

"Počutil sem se odlično. Mislim, da sem že od vsega začetka stopil na igrišče in pokazal močan tenis," je dejal šesti nosilec, ki bo v nedeljo igral za svoj tretji naslov v New Yorku, skupno pa za 14. zmago na turnirjih velike četverice.

Enaintridesetletnik, ki je lani pol leta prisilno počival zaradi poškodbe komolca, na lanskem OP ZDA ni igral, letos pa je uprizoril veliko vrnitev. Sprva je šlo počasi, nato pa je po zmagah v Wimbledonu in Cincinnatiju prišel že na šesto mesto svetovne lestvice. Đoković je v New Yorku zmagal v letih 2011 in 2015, obakrat pa je pred tem osvojil tudi Wimbledon.

-----------------------------------------

OP ZDA (53 milijonov dolarjev):
- moški, polfinale:
Juan Martín Del Potro (Arg/3) - Rafael Nadal (Špa/1) 7:6 (3), 6:2, predaja;
Novak Đoković (Srb/6) - Kei Nishikori (Jap/21) 6:3, 6:4, 6:2;

- dvojice, finale:
Mike Bryan/Jack Sock (ZDA/3) - Lukasz Kubat/Marcelo Melo (Pol/Bra/7) 6:3, 6:1.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike