miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

sta
sta
0 04.11.2017 09:48:36

Olimpijec Rok Drakšič novi trener v Judo klubu Bežigrad

Grega Wernig
Judo klub Bežigrad je nekaj mesecev iskal primernega trenerja za vodenje prve ekipe, iz kluba pa so sporočili, da so našli izjemno rešitev. Mesto prvega trenerja bo namreč prevzel eden izmed najboljših v zgodovini slovenskega juda, udeleženec treh olimpijskih iger Rok Drakšič.

Drakšič je nekdanji prvi judoist sveta. Trikrat zapored je nastopil na olimpijskih igrah (2008, 2012 in 2016), bil je evropski prvak, petkrat bronasti na evropskih prvenstvih ter nosilec več kot petnajstih medalj na tekmah za veliko nagrado ter ter svetovni pokal. V svoji bogati tekmovalni karieri je nabiral izkušnje po vsem svetu, prihaja pa iz enega najuspešnejših klubov v Sloveniji in Evropi, JK Sankaku Celje.

V Judo klubu Bežigrad trenira veliko mladih nadarjenih judoistov, ki posegajo po najvišjih mestih na mladinskih in kadetskih svetovnih in evropskih prvenstvih, nekateri izmed njih tudi že trkajo na vrata članov. Predvsem slednji potrebujejo dobro vodstvo, v bežigrajskem klubu pa verjamejo, da bo Drakšič v prvo ekipo in celoten klub prinesel nov veter, ki bo klub ponesel na višjo raven in ga skušal na OI v Tokiu 2020 vrniti na olimpijski zemljevid, so pri JK Bežigrad še zapisali na Facebooku.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike