miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

au
au
3 04.11.2017 07:50:17

KAJ TAKŠNEGA ŠE NISTE VIDELI! Poglejte, v čem je tekel Etiopijec in zmagal na dveh maratonih (foto)

Amogne Sendeku Alelgn je dolgoprogaš iz Etiopije in v tem pogledu nič posebnega. Jasno, tudi če zmaguje na maratonih.

Ampak, ta afriški tekač je postal prava senzacija, dva 42 kilometrov dolga maratona je namreč zmagal v ubogih plastičnih sandalih. Kaj šele, če bi imel na nogah vrhunske športne copate...

Tekač je plenil pozornost s črnimi nogavicami in modrimi sandali, ki so bili že na pogled videti neudobni, celo nekoliko premajhni so mu bili.

Amogne Sendeku Alelgn 1


Etiopijec je najprej ciljno črto prečkal prvi na medanrodnem maratonu Jingyuan v severozahodni kitajski provinci Gansu, potem pa še na mednarodnem maratonu Songshan Shaolin v vzhodni kitajski provinci Henan.

Kitajci so bili nad njegovo obutvijo celo navdušeni, še posebej nad dejstvom, da je na takšen način uspel premagati vso konkurenco. Da je zmagal brez modernih tekaških copatov.

Amogne Sendeku Alelgn 4


"Ta afriški tekač je res nadarjen," je nekdo ugotovil in pri tem namignil, da bi lahko s primerno opremo še marsikaj dosegel. "Če pomislite, da je prehitel vse tekače, ki so bili primerno obuti, potem spoznate, da res dober tekač niti ne potrebuje vse te sodobne športne opreme."

Nekateri so celo odšli dlje v svojem razmišljanju, češ da so mu plastični sandali celo prinesli čarobno srečo. Nekdo je dejal: "Morda se sliši noro, ampak res me zanima, ali so mu ti sandali celo pomagali ohranjati energijo."

Alelgn je kitajskim medijem pojasnil, da njegovi sandali seveda nimajo čudežne moči. Potem je še skromno dejal, da je zmagal, ker je imel pač srečo.

Amogne Sendeku Alelgn 2

Članki iz rubrike