atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

au
au
0 04.11.2017 09:34:03

REVOLUCIJA V ATLETIKI! IAAF uvaja ranking kot pri tenisu

Mednarodna atletska zveza (IAAF) uvaja svetovno atletsko lestvico po vzoru na lestvici ATP in WTA. Lestvica bo odrejala uvrstitve na svetovna prvenstva in olimpijske igre.

IAAF se je povezala s podjetjem Elite Ltd (All Athletics), ki bo pripravilo atletsko lestvico kot osnovo za nastope na različnih tekmovanjih. Predsednik IAAF Sebastian Coe je dejal, da bo svetovna atletska lestvica oblikovala sistem vseh tekmovanj, tudi svetovnih prvenstev in olimpijskih iger.

"Prvič v zgodovini tega športa bodo imeli tekmovalke in tekmovalci, mediji ter navijači jasen vpogled v hierarhijo tega športa. Na ta način bo mogoče spremljati logično pot vseh tekmovalcev do dveh največjih atletskih tekmovanj."

Doslej so atletinje in atlete za velika tekmovanja izbirale nacionalne zveze na osnovi izpolnjenih norm, ki jih je vnaprej določil IAAF.

iaaf


Ranking bo pravzaprav sistem točkovanja, v katerem bodo tekmovalci zbirali točke na različnih mitingih med sezono, s tem si bodo lahko izborili nastop na velikih tekmovanjih.

Lestvica se bo začela oblikovati leta 2018 in že določila potnike na svetovno prvenstvo v Dohi leto pozneje in na olimpijske igre leta 2020.

"Podrobnosti o tem, kako bo lestvica sestavljena, kakšen bo sistem točkovanja na vsakem posameznem mitingu, bo javnost spoznala v prvih mesecih prihodnjega leta," so še sporočili iz IAAF.

Značke: atletika, lestvica

Članki iz rubrike