reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.08.2017 10:48:52

Boksarska legenda se je upokojila, težko pričakovanega povratnega dvoboja ne bo!

Reuters
Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Vladimir Kličko se je pri 41 letih tekmovalno upokojil, so danes sporočili iz njegove ekipe. Ukrajinec Kličko je v svoji 21 let dolgi dolgi in uspešni karieri nanizal številne šampionske pasove, profesionalno kariero pa je začel po zmagi na olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti.

Kličko, ki sicer živi v Hamburgu, je bil med letoma 2006 in 2015 neporažen, skupaj z bratom Vitalijem Kličkom sta dominirala v težki kategoriji. Njegov zadnji dvoboj je bil aprila proti britanskemu zvezdniku Anthonyju Joshui, proti kateremu je za naslov po različici WBA izgubil v 11. rundi.

Sprva je Kličko načrtoval revanšo proti 27-letnemu Joshui, a "povratni" dvoboj, ki bi moral biti novembra v Las Vegasu, zdaj odpade. Novica o upokojitvi je požela toliko zanimanja, da se je boksarjeva spletna stran danes dopoldan enostavno sesula.


"Po mojem zadnjem dvoboju proti Anthonyju Joshui sem si namerno vzel nekaj časa za premislek. Nikoli si nisem mislil, da bom imel tako dolgo in uspešno boksarsko kariero, hvala vsem od srca," je navijačem sporočil Kličko, katerega 46-letni starejši brat Vitalij je prav tako nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji.

Kličko se tako poslavlja z rekordnimi 64 zmagami in petimi porazi na profesionalni poti. "Dosegel sem prav vse, o čemer sem kdaj sanjal, zdaj pa je čas za mojo drugo kariero po športu," je še dejal Kličko v posneti izjavi za javnost.

"Pred 27 leti sem začel svoje popotovanje in to je bila najboljša odločitev, ki sem jo v življenju sprejel. Zaradi tega sem imel priložnost prepotovati svet, se naučiti nove jezike, ustvarjati posle, pomagati ljudem ... Postal sem znanstvenik, podjetnik, motivator, vodja, trener, investitor in še marsikaj drugega. Še vedno se lahko ukvarjam z vsem tem le zaradi boksa," je še povedal boksarski junak in o svoji prihodnosti skrivnostno dodal le: "Pričakujem in upam, da bom tudi v novi karieri, za katero delam zadnjih nekaj let, podobno uspešen, kot sem bil v boksu."

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike