Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(dk)
(dk)
0 03.08.2017 10:47:00

Na Zbiljah nekaj novega: tenis na mivki

Iztok Pipan
V nedeljo, 30. julija 2017, je na Zbiljah ob Zbiljskem jezeru potekal celodnevni tekmovalno-promocijski dogodek, tudi z državnim prvenstvom v tenisu na mivki.

V moški konkurenci sta državna prvaka postala Uroš Brinovec in Blaž Dolenc, ki sta v finalu z 9:5 premagala Gašperja Vodana in Tineta Alegra. Tretje mesto sta osvojila Boštjan Repanšek in Partick Popit.

V ženski konkurenci sta državni prvakinji postali Ajda Bagola in Tjaša Zupan, ki sta v finalu prav tako z 9:5 premagali Katarino Turk in Marcelo Cuderman.Tretje mesto je pripadlo Mojci Kukovec in Petri Brunec.

V mešani kategoriji sta državna prvaka postala Urban Čevka in Katarina Turk, ki sta v finalu premagala Domna Kuralta in Tjašo Zupan. Tretje mesto sta osvojila Mitja Gregorič in Mojca Kukovec.

O TENISU NA MIVKI

Tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu (več kot milijon igralcev), se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis ali odbojka in za sproščujočo igro ni potreben večletni trening. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev na profesionalni ravni, ki so organizirani v poletnem času.

Galerija

Članki iz rubrike