favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.04.2017 15:10:33

Trstenjakova v polfinalu EP na Poljskem

Drugi dan evropskega prvenstva v judu v Varšavi na Poljskem bo slovenske barve v popoldanskem programu branila le aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kg, ki se je prebila do polfinala.

V uvodnem boju je bila Trstenjakova, branilka evropske krone z lanskega prvenstva v Rusiji, prosta, nato pa je s končnim prijemom najprej odpravila Rusinjo Darjo Davidovo in v četrtfinalu še Italijanko Edwige Gwend, s katero pa je morala v podaljšek, ki ga je tekmovalka celjskega Sankakuja dobila z metom za vazari po 30 sekundah.

V polfinalu se bo varovanka Marjana Fabjana pomerila z Nemko Martyno Trajdos, ki jo je slovenska šampionka premagala tudi v lanskem polfinalu evropskega prvenstva v Kazanu. A Nemka je izredno nevarna tekmica, ki je Trstenjakovo denimo ugnala v finalu evropskih iger 2015 v Bakuju, ki so štele tudi kot evropsko prvenstvo, dobila pa je tudi zadnji medsebojni dvoboj decembra lani na grand slamu v Tokiu.

Ostali slovenski tekmovalci so se poslovili po hitrem postopku. Anko Pogačnik v kategoriji do 70 kg je ugnala 19-letna Nemka italijanskega rodu Giovanna Scorccimarro. "Odlično je bila pripravljena name. Vedela sem, kaj dela, poznam jo s priprav, a danes nisem našla rešitve za njen gard," je tekmo ocenila Pogačnikova.



Dvajsetletno Andrejo Leški je ugnala pet let starejša Rusinja Jekaterina Valkova, lani bronasta na EP v Kazanu. "Zame je bila velika čast že, da sem se uvrstila sem. Rusinja je bila seveda bolj izkušena in tudi fizično močnejša, a tudi sama sem šla na zmago, mislim pa, da so dvoboj odločile izkušnje. Seveda sem rahlo razočarana, saj na EP nisem prišla samo na trening, a tako se je izšlo in treba je gledati naprej," je po tekmi povedala Leškijeva.

Za Martina Hojaka, lani v Kazanu polfinalista EP, je bil usoden nekdanji evropski prvak Loic Karval iz Francije. "Razpletlo se je drugače kot lani. Danes očitno ni bil moj dan, a cela borba je bila odvisna od ene tehnike. Prišlo je tudi do lomljenja roke, vse je bilo seveda legalno, a sem zato padel na hrbet, dobil sem jo tudi po očesu, da komaj vidim in pač izgubil. Tudi nasprotnik je bil odlično pripravljen name," je po porazu dejal tekmovalec bežigrajskega kluba, ki ga je prvič spremljal tudi nov trener. "Tega niti ne bi komentiral. To so stvari kluba, a zame ni nič drugače. Grem na blazino, se borim in dam vse od sebe, pa tudi z novim trenerjem se razumeva."

Slovenci bodo nastope na EP sklenili v soboto, ko bosta na tatamiju še Mihael Žgank v kategoriji do 90 kg in Klara Apotekar v kategoriji do 78 kg.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike