Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
01.12.2015 17:43:27
Deli članek:

Vitaliju bi iztrgal srce in ga pojedel

Reuters

Tyson Fury, Irec z romskim poreklom, ki je prekinil vladavino Vladmimirja Klička, ni zgovoren in barvit samo v ringu, ampak je v svetu boksa poznan tudi po barvitih in sočnih, nekateri pa bi reklu kar malce norih izjavah.

Ne le s pestmi, boksarski šampioni so pogosto znali opletati tudi z jezikom. Od Največjega, Muhammada Alija nadalje. In novopečeni boksarski šampion, ki je končal enajstletno vladavino mlajšega od bratov Kličko, ni pri tem nobena izjema. Še več, ta veseljaški hrust zna tudi zaplesati in zapeti, na tiskovno konferenco ob najavi dvoboja, ki ga je popeljal na boksarski prestol, pa je dvema mesecema prišel kar v kostumu batmana.

V nadaljevanju vam ponujamo peščico njegovih znamenitih izjav, ki same po sebi pričajo, da gre za posebnega tipa, ob katerem v težki kategoriji v naslednjih letih nikakor ne bo dolgčas. Tu ni ne duha ne sluha o politično korektnosti, mnogi se zgražajo, drugi pa pozdravljajo prihod še enega v plejadi barvitih boksarskih šampionov. Ki je denimo svojega sobotnega tekmeca označil za oboževalca hudiča.

ARMAGEDON JE BLIZU
»Živimo v hudičevem svetu. Vrag je zelo močan in močnejši iz minute v minuto, zato verjamem, da je konec blizu. Biblija me uči, da je konec sveta zelo blizu. Mislim, da nam je ostalo še vsega nekaj let.

VITALIJU BI IZTRGAL SRCE IN GA POJEDEL
»Ko imate 42 let, ste upokojenec, ne pa boksar težke kategorije. Če bi postavili Vitalija v isti ring z mano, bi mu iztrgal srce in ga pojesti. Pa čeprav nimam apetita za pojesti starca.

KRISTUS IN JAZ SVA ODREŠITELJA
"Sem velik, močan in hiter. Jaz sem mislec. Lahko se prilagodim kateremukoli stilu borbe. Sem boksar s kompletno opremo, Jezus Kristus pa je moj odrešenik, medtem ko sem jaz odrešenik težke kategorije. "

O TEM, KDAJ BO PRIŠEL HUDIČ
»Le tri stvari se morajo še izpolniti, preden bo nastopil čas hudiča: ko bodo v državah legalizirali homoseksualnost, splav in pedofilijo. Ko pravim, da bi bila pedofilija legalizirana, zvenim noro mar ne? A v 50 in 60 bi dejali, da sem nor, če bi rekel, da bosta nekoč legalizirana tista prva dva.«

KRALJEVA POSTELJA
Imam posteljo dolgo in široko 213 centimetrov. kupil sem največjo posteljo kar sem jih lahko našel, je sijajne kvalitete. Kraljica Elizabetha ima enako kvalitete jogi izdelan po meri, toda ne tako velike postelje.