Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.12.2015 14:22:39
Deli članek:

Kenija proti krajam z elektronskim plačevanjem

Reuters

Ministrstvo za šport v Keniji je danes sporočilo, da bo v prihodnje zahtevalo elektronsko plačevanje športnikom, da bi se s tem izognilo krajam.

Mednarodna atletska zveza je že pred dnevi zaradi nepravilnosti suspendirala kenijsko zvezo, v ponedeljek je izbruhnil nov škandal, ki kaže na krajo denarja in prirejanje dopinških testov.

V ponedeljek je v Keniji izbruhnil nov škandal, trem visokim športnim uradnikom očitajo krajo denarja in prirejanje dopinških testov. Zdaj se je zganila vlada, ki zahteva nov sistem plačevanja, kateremu bo lažje slediti. Plače in druga plačila naj bi v prihodnje potekali preko elektronskega bančništva, medtem ko je gotovinsko poslovanje v športu po besedah pristojnega ministrstva stvar preteklosti.

NOGOMETAŠI ŽE PROTESTIRALI
Športniki so že dalj časa tožili, da s strani države niso prejemali nadomestil in plačil za uspešne nastope v tujini, njihove izjave pa je bilo nemogoče preveriti. Nogometna reprezentanca Kenije je tako skoraj izpustila povratno kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu, potem ko zveza ni plačala nadomestil za igralce, ki živijo v tujini.

Prejšnji teden je morala vlada posredovati pri protestu, ko so športniki zasedli prostore kenijske atletske zveze in zahtevali odstope nekaterih uradnikov, ki so jim očitali podkupovanje in nezakonito poslovanje v zvezi s protidopinškimi postopki.