Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.12.2015 16:49:39
Deli članek:

"Ne smemo se jih ustrašiti"

Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo v šestnajstini finala pokala challenge igrali proti nizozemski ekipi Draisma Dynamo Apeldoorn. Prva tekma bo na sporedu v sredo, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, povratna pa 16. decembra na Nizozemskem.

Kamniški odbojkarji nadaljujejo z napornim ritmom igranja, saj jih do konca leta čaka kar devet tekem, dve v pokalu challenge, štiri v domačem prvenstvu, povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije s Salonitom in za konec še dve v srednjeevropski ligi na turnirju v Myjavi. Prva od devetih bo za še vedno vodilno ekipo državnega prvenstva na sporedu že v sredo, ko bodo na prvi tekmi šestnajstine finala pokala challenge igrali z ekipo iz Apeldoorna, že tri dni pozneje pa se bodo na derbiju slovenske lige pomerili z ACH Volleyjem.

"Gre za visoko, kakovostno ekipo, vendar menim, da tudi premagljivo. Ogledal sem si osem njihovih tekem v domačem prvenstvu in menim, da smo sposobni popolnoma enakovredno igrati proti njim. Predvsem se jih ne smemo ustrašiti in če bomo igrali na svoji ravni, bomo proti njim lahko igrali," je prepričan Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa, ki se je v nedeljo podal v svet nizozemske odbojke, da je proučil igro nizozemske ekipe, ki je letošnjo evropsko sezono začela v pokalu Cev. Že na domači tekmi je z 0:3 izgubil proti češki ekipi Jihostroj Češke Budejovice, ki je s 3:0 zmagala tudi na domačem igrišču.

SODITA GRK IN ROMUN
V soboto je Brumen proti SIP Šempetru želel spočiti Tončka Šterna in Jana Brulca, najbolj obremenjena igralca kamniške ekipe. Po izgubljenem drugem nizu je Brulc vstopil v igro, medtem ko Tončku ni bilo treba, saj ga je Andrej Štembergar Zupan odlično zamenjal na korektorskem mestu.

Draisma Dynamo Apeldoorn je sicer eden najbolj uspešnih nizozemskih odbojkarskih klubov. Do zdaj je osvojila 12 naslovov državnih prvakov, devetkrat je bila pokalni prvak Nizozemske, osemkrat je bila najboljša v domačem superpokalu, leta 2003 pa je bila prva tudi v pokalu Cev. V sezoni 2003/4 so njeno takratno moč okusili tudi Kamničani, ki so v svoji drugi evropski sezoni takratnega pokala Top teams, zdajšnjega pokala Cev, v skupini obe tekmi z Nizozemci izgubili. Po tej sezoni jih je zapustil nekdanji dolgoletni slovenski reprezentančni organizator igre Tomi Šmuc, ki je odšel prav v Apeldoorn.

Tekmo v Kamniku bosta sodila Grk Emmanouil Georgiadis in Romun Tudor Pop.