Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
22.11.2015 13:55:55
Deli članek:

Najbolje plačana na svetu

vszi

Nedavno so jo imenovali še »Nepremagljiva«. To je seveda ameriška boksarka Rounda Rousey, ki se je v zadnjem dvoboju proti Avstralki ulegla na tla.

Še dva tedna nazaj je fotografija s podpisom Rouseyjeve stala okroglih 1000 ameriških dolarjev (zdaj je ceno verjetno malce nižja), proizvajalec video igric EA pa je Rondo kot prvo žensko dalo na naslovnico ene od teh. 28-letnica je bila na najboljši poti, da postane najbolje plačana športnica na svetu. Ampak, en sam udarec jo je precej oddaljil od tega. Dva tedna nazaj je Rouseyjeva postala najbolj priljubljena športnica na svetu, saj je z 1,93 milijona sledilcev na twitterju prehitela tenisačico Marijo Šarapovo.

20 MILIJONOV NA LETO
Rouseyjeva in Šarapova se seveda nikoli ne bosta pomerili med sabo, Ronda pa je bila tudi udeleženka olimpijskih iger, saj je bila leta 2004 v Atenah kot judoistka (bila je tudi svetovna mladinska prvakinja), pred petimi leti pa je zamenjala šport in se prebila v MMA.

Šarapova pa je še vedno najbolje plačana športnica na svetu, saj zasluži okoli 20 milijonov na leto, Ronda pa zasluži približno polovico. Toda stvari se spreminjajo, saj je pred kratkim podpisala milijonsko pogodbo s proizvajalcem energijskih pijač Monsterjem.

Toda Ronda se je zgodila Avstralka Holly Holm, ki jo je v ringu premlatila kot še nobena tekmica do zdaj. Zdaj vsi čakajo na povratni dvoboj med Rouseyjevo In Holmovo in ob morebitni zmagi Ronde naj bi se dolarji spet začeli vrteti.