Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
22.11.2015 08:57:59
Deli članek:

Nekdanjega upa NFL povozil avto

tw

Ryan Hoffman je bil zvezda univerzitetne ekipe North Carolina v ameriškem nogometu. Obetala se mu je bleščeča prihodnost v ligi NFL, vendar se je življenje obrnilo drugače.

Pred nekaj meseci je zgodba o brezdomcu Hoffmanu v New York Timesu vzbudila veliko pozornost, včeraj pa je lokalni čaospis Daily Ridge poročal, da je Hoffmana na Floridi do smrti zbil avto, ko se je vozil s kolesom.  

Pred dvajestimi leti je bil Hoffman zvezda univerzitetne ekipe, toda cel čas se je bojeval s psihičnimi motnjami in na koncu pristal kot brezdomec. Imel je težave tako z alkoholom kot z drogami, večkrat je bil udeležen v pretepih, zabodli so ga in prenekatero noč je preživel v zaporu.

Po univerzitetni športni karieri ni nadaljeval bleščeče kariere v ameriškem nogometu, ampak je opravljal različna dela, med drugim tudi kot gradbinec in tudi kot borec v ringu v borilnih veščinah. Pred letom je izgubil zadnjo službo in postal brezdomec. Zdravniki so mu diagnosticirali različne psihične motnje in predpisali celo kopico zdravil od katerih je postal odvisen.

Hoffman je pred meseci za NYT dejal, da je srečen, če najde zapuščeno hišo kamor se zvečer lahko zavleče za spanje. "Včasih molim, da me zadene meteorit," je dejal Hoffman. "Razmišljam, da bil pil dokler ne umrem in da se samo uležem in čakam na smrt. Toda, potrebujem denar, da si lahko kupim alkohol, tako da moram delati. Del mene še vedno upa, da se bo vse skupaj spremenilo, toda..."
Zdaj je Hoffman našel notranji mir, pa čeprav ga ni zadel meteorit ampak le avtomobil.