Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
22.11.2015 11:51:58
Deli članek:

Vodilni Koprčani prvič remizirali

sm
Uroš Vehar (Lokateks Trata)

Vodilno moštvo balinarske superlige Luka Koper je po štirih zaporednih zmagah v petem krogu prvič remiziralo, a vendarle ohranilo dve točki prednosti pred Lokateks Trato, ki je slavila na gostovanju pri Hrastu.

Obračun najboljših slovenskih moštev zadnjih let se je razpletel po željah Škofjeločanov, ki jih je za gostovanje pri Kobjeglavcih okrepil tudi izkušeni Uroš Vehar. Po izenačenem uvodu so gostje z zmagami Damjana Sofronievskega v hitrostnem zbijanju ter Simona Možine in Tadeja Premruja v natančnem zbijanju pobegnili na 6:10. Vodstvo Lokateks Trate sta z zmago v štafeti znižala Marko Švara in Borut Margon, v končnici dvoboja pa so aktualni državni prvaki uveljavili svojo kakovost v klasičnih igrah in prišli do pomembne zmage.

Vodilni Koprčani so se z gostovanja pri Anteni vrnili z remijem, ki je bil glede na dogajanje v balinarski dvorani na Belem Križu še najbolj realen, saj sta bila tekmeca skozi celoten dvoboj zelo izenačena. Z remijem se je zaključil tudi dvoboj med Košano in Krimom, čeprav so Ljubljančani v zadnji del tekme vstopili z vodstvom s 7:11, a so se domačini vendarle uspeli izogniti porazu.

Da so domačini v petem krogu ostali brez zmage so poskrbeli Sežanci, ki so dvoboj v Novi Gorici slabo odprli, saj je Agrochem povedel že z 8:2, a nato izgubil kar štiri zaporedne igre. Skala je v napeti končnici ohranila minimalno prednost in z novima dvema točkama pobegnila z dna prvenstvene razpredelnice.

Superliga, 5. krog
Antena Portorož - Luka Koper 13:13, Hrast – Lokateks Trata 10:16, Košana – Krim 13:13, Agrochem Šempeter – Skala 12:14
Vrstni red: Luka Koper 9, Lokateks Trata 7, Krim in Antena Portorož (-1) 5, Skala (-1) 4, Košana in Agrochem Šempeter 3, Hrast 2

 
NASLOVA V SEŽANO IN POSTOJNO
Minulo nedeljo je sežanska balinarska dvorana gostila zaključnih turnir najboljših štirih ekip v mladinski konkurenci, na katerega so se prebili moštvo kobjeglavskega Hrasta, dve zasedbi Postojnske jame ter domača Skala. Največ uspeha so imeli domačini v postavi Simon Požar, Erik Čeh, Žiga Merslavič, Mike Zdravkovič in Kevin Černigoj, ki so v polfinalu ugnali drugo ekipo Postojnske jame, v velikem finalu pa so bili z 8:6 boljši še od prve postojnske ekipe v postavi Matija Povh, Jan Zakrajšek in Nik Švara, medtem ko je s tesno zmago proti Hrastu iz Kobjeglave končno tretje mesto osvojila Postojnska jama II.

V konkurenci dečkov so naslov drugič zapored osvojili Postojnčani, za katere so nastopili Gašper Povh, Jan in Mia Švara, Črt Gombač ter Jani Jarič. Državni prvaki so bili v boju za zlato z 11:3 uspešnejši od domače zasedbe Zmajčki Krim Ljubljana, za katero so nastopili Laura Škoberne, Leja Vehovec in Bojc Šepic. V boju za tretje mesto so Korte Izola ugnale Hrast Pliskovico.
 

sm
Mladinska ekipa Skala Sežana