901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 12.11.2023 22:50:34

Sinner na domačem terenu začel z zmago

Profimedia
Italijan Jannik Sinner je v uvodnem dvoboju zaključnega teniškega turnirja sezone ATP v Torinu po uri in 25 minutah premagal Grka Stefanosa Cicipasa s 6:4, 6:4. V zeleni skupini finala ATP se trenutno v prvem dvoboju merita še prvi igralec sveta in branilec naslova, Srb Novak Đoković, in Danec Holger Rune, a se bo njun dvoboj zavlekel pozno v noč.

Na zaključnem turnirju sezone, kjer se meri osem najboljših igralcev sveta, bodo v rdeči skupini igrali drugi igralec sveta, Španec Carlos Alcaraz, Nemec Alexander Zverev ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov. Uvodna dvoboja te skupine sta na sporedu v ponedeljek.

Dvaindvajsetletni Italijan, četrti igralec sveta, je v prvem nizu Grku odvzel servis za 3:2, nato pa dobil še igro na svoj začetni udarec za vodstvo 4:2. Edini brejk tega niza je bil odločilen, da je Italijan na veselje domačih navijačev dobil prvi niz s 6:4.

Tudi drugi se je končal z istim rezultatom. Sinner je Cicipasu servis odvzel že v začetni igri, nato pa te prednosti do konca ni več zapravil in pri 5:4 izkoristil prvo zaključno žogico.



"Z veseljem sem stopil na igrišče. Vedel sem, da bo zelo težko, a mislim, da sem se s situacijo dobro spopadel. Poskušal sem ostati agresiven in s predstavo sem zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Sinner. Slednji je kot zamenjava že igral na finalu pred dvema letoma, letos pa se je prvič nanj uvrstil po štirih zmagah na turnirjih ATP in skokom na četrto mesto na svetu.

Na drugem dvoboju te skupine je srbski zvezdnik Đoković po podaljšani igri dobil prvi niz s 7:6 (4), medtem ko drugi še poteka.

Igralci v skupinah zaključnega turnirja sicer igrajo vsak z vsakim, po najboljša dva v skupinah bosta šla v polfinale.

Značke: tenis, atp, finale

Članki iz rubrike