kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.08.2021 15:38:11

Janežič obstal v polfinalu, zadovoljstva pa ne skriva: Takega rezultata nisem dosegel že od leta 2018

Profimedia
Slovenski rekorder Luka Janežič je na olimpijskih igrah v Tokiu v polfinalu teka na 400 m zasedel 15. mesto in je po pričakovanju obstal v polfinalu. Tekel je svoj najboljši izid sezone 45,36 sekunde v prvi od treh skupin, v kateri je bil sedmi. Dosežek ga je povsem zadovoljil, tako da dobre volje zapušča Tokio.

"Večerni tek me je povsem zadovoljil. Vesel sem, da sem bil še hitrejši kot dopoldne. Glede na sezono bi marsikdo rekel, da tega ne bom zmožen, a sem dokazal, da še vedno sodim med najboljše na svetu. Pričakovanja sem definitivno izpolnil, nazadnje sem bil tako hiter leta 2018. Veseli me, da sem na najpomembnejšem tekmovanju dosegel dva osebna izida sezone, kar je tisto, kar nekaj šteje," je bil zadovoljen Janežič.

Za zdaj 25-letnega atleta so bile to druge olimpijske igre, v Riu je prav tako izpadel v polfinalu, pred petimi leti je bil kar precej hitrejši.



"Rio je bila popolnoma druga zgodba. Takrat sem bil zelo mlad, tako da je bil že sam nastop nekaj posebnega. Res sem bil hitrejši, a nato imel obilo zdravstvenih težav, tako da lahko rečem, da je bilo veliko težje obdobje od Ria do Tokia kot pred njim. Sem pa ponosen, da sem kljub temu še vedno tu," je sijal od ponosa slovenski rekorder.

Po odličnih dosežkih v mladosti se je, kot sam priznava, spogledoval tudi z evropskim rekordom, toda nato so se mu zaradi številnih poškodb načrti podrli: "Lahko rečem, da sem se zdaj vrnil in začenjam novo zgodbo. Če se bo uspešno odvijala, lahko v Parizu pričakujem še kaj več. Vztrajati pa mislim tudi do Los Angelesa. Če bi le znali izpeljati sezone brez poškodb."

Članki iz rubrike