Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

soda bikarbona Svet24.si

Soda bikarbona: za zdravje in čiščenje doma

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

raiven Odkrito.si

Bi prepoznali to nenaličeno slovensko glasbenico?

josipa-karimović Njena.si

Srečno zaljubljena, a še vedno prodaja gole ...

bu
bu
0 13.12.2020 14:08:24

Videl je vse zvezde! Težkokategornik Joshua obdržal vse naslove, v deveti rundi tekmeca poslal NA TLA! (video)

Reuters
Britanec Anthony Joshua je z nokavtom Bolgara Kubrata Puleva v deveti rundi njune borbe v Londonu v soboto obdržal svetovne naslove WBA, WBO in IBF v težki kategoriji. S tem je odprl vrata organizaciji zgodovinskega britanskega dvoboja s Tysonom Furyjem za vse štiri pasove.

Joshua je pred 1000 gledalci v dvorani Wembley dominiral v boju z 39-letnim Pulevom, ki pa se dolgo ni želel predati. Bolgar se je pod številnimi udarci Britanca zamajal že v tretji rundi, nekaj časa celo preživel na kolenih, a preživel štetje in dočakal odmor.

Agresiji 31-letnega Britanca je v nadaljevanju večkrat odgovoril z nasmehom, po taktično dobro opravljeni peti rundi pa med poznavalci sprožil vprašanja, ali ga bo Joshua lahko sploh spravil na tla.

Odgovor je prišel v deveti rundi, ko je Joshua vendarle strl obrambo izkušenega Bolgara, še bolj pa njegov borbeni duh, s serijo aperkatov. Bolgar se je po padcu na tla sicer še enkrat pobral, a le do naslednjega udarca Britanca.

S 24 zmago in 22 nokavtom v 25 nastopih je Joshua obdržal vse tri svetovne pasove, ki si jih je pred letom dni priboril nazaj od Mehičana Andyja Ruiza v povratnem dvoboju po šokantnem porazu julija 2019.S tem pa si je odprl vrata za zgodovinski boj z nosilcem svetovnega naslova WBC v težki kategoriji Britancem Tysonom Furyjem.

je z vprašanjem po dvoboju sprožil val odobravanja med gledalci v Areni.

Željo po velikem britanskem dvoboju je potrdil tudi njegov organizator Eddie Hearn. "Od jutri naprej je organizacija dvoboja s Tysonom Furyjem prioriteta ... Šlo bo za največjo borbo v britanski zgodovini," je dejal Hearn.

Odzval pa se je tudi 32-letni Fury, ki je po 30 borbah še nepremagan, nazadnje pa je februarja premagal Američana Deontayja Wilderja. "Želim si tega naslednjega dvoboja. Položil ga bom na tla v treh rundah. Komaj čakam, da ga nokavtiram," je na Twitterju zapisal Fury.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike