kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.11.2020 20:26:57

Farah se podaja v resničnostni šov

Reuters
Britanski atletski zvezdnik Mo Farah je začasno prekinil tekaško kariero, saj se bo udeležil resničnostne oddaje. To pod vprašaj postavlja priprave na poletne olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Tokiu.

Štirikratni olimpijski prvak bo za udeležbo v šovu z naslovom I'm A Celebrity ... Get Me Out Of Here! prejel približno 330.000 evrov, tekmoval pa bo proti devetim znanim osebnostim za naslov "kralja oziroma kraljice gradu".

Šov, ki bo na televizijski mreži ITV, se bo začel 15. novembra in bo v gradu Gwrych v Walesu, kar je kot posledica omejitev zaradi novega koronavirusa novost, pred tem so se tekmovalci merili v avstralskem pragozdu.

Sedemintridesetletni Farah, ki načrtuje na olimpijskih igrah teči na 10.000 metrov, je dejal, da upa, da bo z udeležbo v šovu pokazal drugačno plat sebe.


"Oddajo sem spremljal na televiziji in razmišljal, da bi se tudi sam rad izzval in videl, česa sem sposoben. To je glavni razlog, zakaj sem se odločil za to," je dejal v Somaliji rojeni atlet.

"Vem, da bo veliko ljudi presenečenih, saj me niso vajeni v takšni vlogi. Povezujejo me s tekom in zmagami, drugačnega pa me ne poznajo," je še povedal.

Eden od Farahovih tekmecev bo tudi paraolimpijska prvakinja v metu kopja iz leta 2016 Hollie Arnold.

Sicer pa bodo tekmovalce kot običajno čakale številne zahtevne naloge in izzivi, s katerimi si bodo poskušali zagotoviti hrano in pijačo v boju za zmago.

Značke: atletika, zanimivosti

Članki iz rubrike