Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
2 09.11.2020 16:03:09

POSNETEK, KI VAM VZAME DIH! Takole je Alenka Artnik postavila svetovni rekord! Ko je prišla na površje, so ji ... (video)

Printscreen Youtube
Alenka Artnik premika meje potapljanja na vdih.

Najboljša slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik je na tekmovanju Blue week v Šarm el Šejku v disciplini z enojno plavutjo spet premaknila mejo svetovnega rekorda. Prejšnji rekord, ki si ga je s 113 metri delila skupaj z Italijanko Alessio Zecchini, je popravila še za en meter, tako da nova znamka znaša 114 metrov.

Potop Artnikove do 114 metrov, kar je sama označila za največji uspeh kariere, je trajal tri minute in 41 sekund. Ko je prišla na površje, so ji vsi okrog nje navdušeno zaploskali. "Nimam besed, da bi opisala, kaj trenutno čutim, vendar bom začela s hvaležnostjo. Točno pred mesecem dni sem prišla sem v Egipt na sklepne priprave te zahtevne sezone, polne vzponov in padcev. Andrea Zuccari, Tito Zappala, Alice Cattaneo, Dunia Quintero Rosquete so me sprejeli z odprtimi srci in omogočili ta rekord. Za to jim bom večno hvaležna," je zapisala Artnikova prek družbenih omrežij.

Članki iz rubrike