Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 01.08.2020 22:17:45

Anita Horvat zmagala v Trstu, Luka Janežič drugi (dopolnjeno)

Drago Wernig - TAKA
Anita Horvat je na atletskem mitingu v Trstu zmagala v teku na 400 m z 52,98 sekunde in za dobro sekundo in pol zaostala za svojim dve leti starim državnim rekordom (51,22). Le slabo sekundo pod svojim državnim rekordom (44,84) pa je bil Luka Janežič, ki je bil drugi na 400 m s 45,88, zmagal je Italijan Edoardo Scotti (45,85).

"Tekma je bila zelo 'luštna'. Že ko sem videla startno listo, sem vedela, da bo tek dober. Dobila sem namreč notranjo progo. Tako sem lahko sledila tekmicam, držala sem jih do ciljne ravnine in nato pospešila za zmago. Popravila sem svoj izid sezone, tega sem zelo vesela. Na DP prejšnji konec tedna v Celju sem bila na zunanji progi in sem tekla povsem sama. Tu pa sem bila za tekmicami in tudi vreme je bilo bolj ugodno. S tem izidom sem zadovoljna, a lahko tečem še boljše. Zame se je sezona z mednarodno konkurenco šele začela," je povedala Horvatova.

"Zadovoljen sem s to tekmo. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, a sem imel težave s poškodbami v prvem delu sezone. Tako da na DP še nisem upal na vso moč. Tukaj nisem imel najboljše proge, bil sem na sedmi in sem tekel sam v prvih 250 m. V tem obdobju teka nisem vedel, kje je konkurenca. To je bila šele moja druga tekma na 400 m v sezoni, kot je bilo sicer načrtovano. Smo na prav poti, 5. avgusta pa me čaka naslednja tekma na Finskem," pa je povedal Janežič.

Na startu ni bilo Južnoafričana Wayda van Niekerka. Svetovni rekorder v teku na 400 m ter olimpijski in dvakratni svetovni prvak se je po več kot dveh letih težav s poškodbami pred časom vrnil na tekmovanja, tokrat je bil v Trstu med prijavljenimi, vendar naj ne bi tekmoval, po neuradnih podatkih naj bi bil pozitiven na novi koroinavirus.



Nastopilo je še nekaj slovenskih atletinj in atletov. Četrti je bil slovenski rekorder v skoku s palico Robert Renner (5,25 m). Blaž Zupančič je bil tudi četrti v suvanju krogle (17,82 m), dve mesti nižje pa v isti disciplini Tadej Hribar (15,62 m), sicer specialist za met diska.

Šesta je bila v teku na 100 m ovire skupno Nika Glojnarič (13,50). To mesto je zasedel tudi Jan Luxa v troskoku (15,27 m), osmi čas pa je imel na 100 m Tilen Ovniček (10,62), ki potem ni nastopil v finalu.

Med atletinjami je na 100 m Kaja Debevec z 12,15 v kvalifikacijah zasedla deseto mesto in za 35 stotink zgrešila finale. Na 12. mestu je tek na 800 m končala Jerneja Smonkar (2:07,02), kar četverica se je spustila pod mejo dveh minut.

Članki iz rubrike