Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.07.2019 21:43:07

Janežič četrti v Monaku s svojim najboljšim časom sezone

Reuters
Luka Janežič (Kladivar Celje) je bil na atletski diamantni ligi v Monaku četrti v teku na 400 m s 45,76 sekunde in se s svojim najboljšim izidom sezone zelo približal normi (45,30 sekunde) za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom. Zmagal je Steven Gardiner (44,51), aktualni svetovni podprvak z Bahamov.

Pred Janežičem sta bila le še Abderrahman Samba iz Katarja (45,00) azijski prvak na 400 m ovire, in Nathan Strother iz ZDA (45,54), letošnji zmagovalec svetovne dvoranske serije Iaaf. Zaostala sta Američan Kahmari Montgomery (46,02) in Italijan Davide Re (46,21).

Janežič je tekel na prvi progi in dohiteval Stroterja, vendar mu ga v zaključku ni uspelo prehiteti, da si se uvrstil med prve tri. Kljub temu je dosegel odmevno uvrstitev, po kateri je sedaj na šestem mestu v skupni razvrstitvi discipline v diamantni seriji.


Prvi start je bil razveljavljen, ker je pobegnil Američan Kahmari Momntgomery, ki pa ga niso diskvalificirali. Kolumbijec Anthony Jose Zambrano je nato pretekel ves stadionski krog in v ponovljenem startu ni nastopil, kot tudi ne Jonathan Jones iz Barbadosa, ki je tudi odtekel velik del predvidene razdalje, preden se je ustavil.

"Zadovoljen sem, dosegel sem četrto mesto in dober čas. Cilj je bil izid sezone in to mi je uspelo doseči. Bilo je precej zmede, nihče izmed nas na tekmovališču ni vedel, kaj se dogaja pred ponovljenim startom. Bilo je malo živčnosti pred drugim startom, imel pa sem tudi neugodno prvo progo. Ker sem velik, je na njej zame še težje teči. Mogoče bi bil na kakšni drugi danes še hitrejši," je menil Janežič.

Vodičan je slovenski rekord 44,84 sekunde tekel prav v monaški kneževini pred dvema letoma. Letos prvega cilja, zahtevne norme za SP, še ni dosegel. "Norma za SP je vse bližje. Naslednji teden bom tekel na diamantni ligi v Londonu. Tam milim, da bi že lahko šlo. Vsako tekmo grem bolje. Sem kar dobro treniral po tekmi v Franciji pred Monakom in sem dobro odtekel vso progo," je še povedal Janežič.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike