Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bm
bm
0 12.07.2019 12:11:04

VRHUNSKE PREDSTAVE SLOVENCEV NA OTOČCU: Mladi vse bolj opozarjajo nase

Finalista in finalistki na turnirju TE do 12 let na Otočcu
Doma so nas razveselili najmlajši igralci in igralke, ki so popolnoma pokorili konkurenco na mednarodnem turnirju Tennis Europe Krka Open 2019 v kategoriji do 12 let, ki je potekal v teniškem centru na Otočcu.

Osvojili so vsa prva mesta, tujcem pa v zaključnih obračunih namenili le nekaj drobtinic. V finalu dečkov sta nastopila Ljubljančan Luka Albreht in Velenjčan Paolo Angeli. V izenačenem obračunu je bil boljši Albreht, ki je zmagal s 6:4, 1:6, 10:8. Za Albrehta, trenutno vodilnega igralca slovenske teniške lestvice do 12 let in letošnjega poletnega državnega prvaka, je to prva zmaga na turnirjih TE in najboljši dosežek na mednarodnem prizorišču v karieri. Tudi Angeli se je prvič v karieri uvrstil v finale mednarodnega turnirja TE, doma pa se bo na novi lestvici povsem približal najboljšim igralcem.

Med deklicami je slavila letošnja poletna slovenska državna prvakinja do 12 let Eva Cikajlo iz Radomelj. V finalu je s 6:2, 6:2 premagala Mariborčanko Nalo Kovačič, trenutno prvo slovensko igralko na lestvici TS do 12 let. Eva igra v zadnjem obdobju odlično in se je v kratkem času na turnirjih TE še drugič uvrstila v finale. Medtem ko je prvi finalni obračun v Prijedoru izgubila, je šla tokrat do konca in prvič v karieri stopila na zmagovalne stopničke turnirja TE.

Popolno slovensko slavje na turnirju so z zmagama v konkurenci dvojic izpopolnili Luka Petrovič in Paolo Angeli, ki sta v finalu turnirja dečkov z 0:6, 6:2, 10:5 premagala Luko Albrehta in Matica Hribarja, ter Nala Kovačič in Hana Šišak Molan, ki sta v finalu deklic s 5:7, 6:4, 10:4 premagali Elo Plošnik in Francozinjo Julie Armingol.

Mednarodni turnirji se ta teden nadaljujejo v Portorožu, kjer bodo moči merili štirinajstletniki, tudi tu pa bo nastopila vrsta slovenskih igralcev in igralk. Skupaj bo na turnirju nastopilo 75 dečkov in 60 deklic.

TK Šentjur je konec tedna gostil igralce in igralke v starostni kategoriji do 18 let. Pri dekletih je nastopilo deset igralk, turnir pa je osvojila Hana Bečirovič Novak (ŽTK Maribor). V finalu je s 6:2, 6:3 premagala Meto Marenk (TK Medvode). Pri fantih je nastopilo 21 igralcev. Za nastop v finalu so se borili Tilen Potočnik (ŠD LTA), Maj Tomac (Max Ljubljana), Grega Sevšek (Krško) in Tilen Kovač (Šentjur). Finalista sta bila Tomac, ki je v polfinalu s 7:5, 4:6, 6:2 ugnal Potočnika, in Sevšek, ki je bil s 6:4, 5:7, 6:4 boljši od Kovača. V finalu je brez težav slavil Tomac. Sevška je premagal s 6:1, 6:0. V konkurenci dvojic sta slavila Tristan Lukas Nickel Koželj (Radomlje) in Tomac, ki sta v finalu s 6:0, 6:3 premagala Miho Kastelca (ŠTK Velenje) in Tilna Potočnika.

Do drugega kroga


Na mednarodnih članskih turnirjih ITF WTT so vsi slovenski predstavniki pretekli teden nastope v posamični konkurenci končali v drugem krogu. Nina Potočnik je v Stuttgartu z 2:6, 5:7 izgubila z osmo nosilko, Poljakinjo Majo Chwalinsko, Nik Razboršek pa v Den Haagu s 5:7, 0:6 s Francozom Geoffreyem Blancaneauxom. Matic Špec je moral v Beogradu premoč priznati Romunu Bogdanu Apostolu, ki je slavil s 6:4, 6:1. Se je pa Špec s soigralcem Strahinjo Rakićem iz Srbije uvrstil v finale konkurence dvojic. Polfinalno srečanje sta jima Nerman Fatić in Marko Tepavac predala. V finalu sta igrala z Rusoma Artemom Dubrivnjem in Aleksandrom Ovčarovim in izgubila s 7:6 (5), 1:6, 7:10. Na turnirju ITF v Prokuplju (15.000 USD) se je v finale dvojic uvrstila Veronika Erjavec. V polfinalu sta z Nefiso Berberović iz BiH, s katero sta bili prvi nosilki turnirja, s 6:3, 6:0 premagali Rusinjo Darjo Astahovo in Grkinjo Galateio Mesohoritu. V finalu sta igrali z drugima nosilkama, Turkinjama Ipek Oz in Melis Sezer, in tudi njima se ni uspelo zavihteti na vrh. Turkinji sta zmagali z rezultatom 7:5, 7:5.

Na Islandiji
Naš odlični mladinec Gal Emeršič Potočnik je nastopal na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Reykjaviku in turnir končal na drugi stopnički. V finalu ga je s 7:5, 6:2 premagal Francoz Paul Barbier Gazeu. Za Gala je to četrti posamični finale letos in drugi finalni poraz, dvakrat pa je turnirja končal na zmagovalni stopnički. Na lestvici TE do 16 let trenutno zaseda 74. mesto. Najvišje je bil letos že na 49. mestu in po novem uspehu na Islandiji se bo temu mestu ponovno približal. Sicer pa Gal ostaja v Reykjaviku tudi ta teden. S Sebastianom Dominkom nastopata na mladinskem ITF-turnirju 5. ranga v kategoriji do 18 let. Gal je moral v kvalifikacije, tu dosegel dve zmagi ter se uvrstil v glavni turnir, Dominko pa je za glavni turnir prejel posebno povabilo. V glavnem turnirju sta oba nastope začela z zmagama. Gal je v prvem krogu s 7:5, 6:4 premagal četrtega nosilca, Francoza Alexandra De Villepina, Dominko pa je bil s 4:6, 6:4, 6:0 boljši od Angleža Derina Acarogla.

Na turnir ITF 5. ranga v Wels je v okviru programa mladinskih reprezentanc odpotovala močna slovenska zasedba pod vodstvom Daniela Šantla. V Welsu bodo nastopili Tara Gorinšek, Tjaša Klevišar, Nika Strašek, Alja Belinger, Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Petja Drame, Tilen Potočnik, Aljaž Jeran, Aljaž Kirbiš in Maj Premzl.

Pia je še na travi
Krstni nastop na mladinskem grand slamu v Wimbledonu je doživela Domžalčanka Pia Lovrič. V prvem krogu se je pomerila z Rusinjo Darjo Frajman, 52. mladinko sveta. Pia je odlično odprla tekmo in v prvem nizu povedla s 5:3, nato pa izgubila štiri igre zapored in niz s 5:7. Tudi drugi niz je dobro začela, prednost obdržala do konca in ga dobila s 6:2. V tretjem nizu sta bili igralki izenačeni do izida 6:6, zadnji dve igri pa je dobila Frajmanova in srečanje zaključila z izidom 7:5, 2:6, 8:6. Tekma je trajala dve uri in 45 minut, Lovričeva pa je na koncu osvojila celo tri točke več od nasprotnice (121:118), a žal izgubila. Zdaj jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Tajko Mai Napat Nirundorn. V prvem krogu bosta igrali s sedmima nosilkama, Američankama Cloe Beck in Emmo Navarro.

Štirje v Neaplju
Slovenski študentje so se tudi letos udeležili univerzijade, ki se odvija v Neaplju. Naše barve so v tenisu zastopali Tino Kovačič, Nejc Sitar, Tina Kristina Godec in Pija Brglez. Pri fantih je nastopilo 72 igralcev. Tino je v prvem krogu s 6:0, 6:1 premagal Zambijca Phirija, v drugem pa s 4:6, 1:6 izgubil z Britancem Penistonom. Nejc je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je z 2:6, 2:6 izgubil s Korejcem Shinom. Pri dekletih je nastopilo 64 igralk. Pia je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 7:5, 6:2 premagala Američanko Bendetti, v tretjem pa z 1:6, 1:6 izgubila z Britanko Arbuthnotte. Tina Kristina je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa jo je s 7:5, 6:0 ugnala Švicarka Karamoko. V konkurenci dvojic sta Kovačič in Sitar z 2:6, 1:6 izgubila uvodno srečanje s Kitajcema Wujem in Xujem, Godčeva in Brglezova pa sta prav tako v prvem krogu z 0:6, 4:6 izgubili s Francozinjama Orange in Robbe.

Galerija
Značke: tenis, utrinki, šport

Članki iz rubrike