Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.06.2019 19:40:41

Martina Ratej v Celju izpolnila normo za SP v Dohi

alesfevzer.com
Martina Ratej je prvi dan atletskega pokala Slovenije v Celju prav v zadnjem poskusu tekmovanja v metu kopja vrgla 61,58 metra in izpolnila normo (61,50 m) za svetovno prvenstvo, ki bo med 28. septembrom in 6. oktobrom letos v Dohi. To imata izmed slovenskih predstavnikov le še Maruša Mišmaš na 3000 m zapreke in Tina Šutej v skoku s palico.

Neja Filipič je v troskoku v zadnji seriji pristala pri 13,91 m in na svoji drugi tekmi v sezoni v disciplini, ki je ne trenira, le za 29 centimetrov zaostala za normo za SP (14,20 m).


Maja Mihalinec je v teku na 100 m s časom 11,53 sekunde za slabe tri desetinke zaostala za normo za SP (11,24), ki jo bo sedaj lovila v nedeljo na 200 m. Joni Tomičić Prezelj je za več kot eno dolžino razdalje med ovirami ugnala vse tekmice (13,40).

Lia Apostolovski, hčerka nekdanjega slovenskega rekorderja v skoku v višino Saše Apostolovskega, je zmagala v disciplini njenega očeta z 1,86 m. S tem je varovanka aktualnega slovenskega rekorderja Rožleta Prezlja postavila osebni rekord ter ugnala udeleženko velikih tekmovanj v zadnjem obdobju, tudi olimpijskih iger, Marušo Černjul (1,80 m). Aostolovska je bila na 1,89 m, kar je pet cm pod normo za Dhgo, trikrat neuspešna.

Značke: atletika, pokal

Članki iz rubrike