Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.03.2019 15:35:34

V soboto Šutejeva, Mihalinčeva in Demšar v kvalifikacije v Glasgowu

www.alesfevzer.com
V soboto bodo na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v Glasgowu v kvalifikacijah nastopili še zadnji trije slovenski predstavniki osemčlanske ekipe; Tina Šutej (Kladivar) bo v skoku s palico nastopila ob 11.03, Maja Mihalinec (Mass) v prvem krogu na 60 m ob 12.13, Filip Jakob Demšar (Mass) pa ob 13.10 v prvem krogu na 60 m ovire.

Tina Šutej bo med 19 tekmovalkami v skoku s palico, kjer je avtomatična kvalifikacijska norma za nedeljski finale najboljše osmerice 4,65 m. Ljubljančanka, ki v zadnjih letih, odkar vadi pod taktirko trenerja Milana Kranjca, živi in vadi v Celju, je sredi prejšnjega meseca v Zagrebu preskočila 4,56 m.

S tem je v hrvaški prestolnici izpolnila tudi mednarodno normo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Dohi in dosegla svoj najboljši dvoranski izid v zadnjih petih letih.

Tridesetletnica je bila svetovna mladinska podprvakinja leta 2006 in z osmim mestom najboljša slovenska udeleženka prejšnjega EP pred dvema letoma v Beogradu ter tudi edina slovenska atletska finalistka olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru. Šutejeva je zato kot cilj izpostavila finalni nastop.



Maja Mihalinec je bila leta 2015 izbrana za najboljšo slovensko atletinjo leta, po naslednji olimpijski sezoni, tekmovala je v Rio de Janeiru, pa je sledila prava kalvarija. V zadnjih letih ni veliko tekmovala. Po skoraj letu in pol odsotnosti zaradi poškodbe se je letos vrnila na atletska tekmovališča in že na prvi tekmi izpolnila normo za EP.

Devetindvajsetletna Mihalinčeva bo tekla v prvi kvalifikacijski skupini, v polfinale pa bodo napredovale prve tri iz vsake skupine ter še šest najhitrejših ostalih po času. Mozirjanka ima v skupini tretji izid sezone, 7,29 sekunde, pred njo sta Britanka Asha Philip (7,12) in Nemka Rebekka Haase (7,24), večina ostalih pa ne zaostaja veliko za slovensko predstavnico.

Osemnajstletni Demšar je 16. februarja na balkanskem dvoranskem prvenstvu v Istanbulu na drugem mestu s 7,88 sekunde izenačil osebni rekord in dosegel normo za svoje prvo člansko veliko tekmovanje. Temu izidu se je v sezoni pred tem še nekajkrat približal. Pred odhodom na Škotsko je povedal, da bo prvenstvo zanj pomembna učna ura za prihodnje, želi pa si izboljšati osebni rekord. Tekel bo v drugi skupini, v kateri imata le dva atleta slabše prijavljene čase.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike