tajda lekše Odkrito.si

Se je voditeljica na TV Slovenija dokončno ...

Shannon Hathaway Svet24.si

Mama ga je zalotila golega z učiteljico

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

sta
sta
0 04.11.2017 19:26:37

Leta 2019 se pripravlja atletski dvoboj med Evropo in ZDA

Leta 2019 se pripravlja atletski dvoboj med Evropo in ZDA. Na seji izvršnega odbora Evropske atletske zveze (EA), ki poteka v Ljubljani, so tako že podrobneje govorili o tem tekmovanju. Prihodnje leto pa bodo v Berlinu in Glasgowu skoraj istočasno potekala nekatera pomembna evropska prvenstva.

"Na današnji seji smo govorili tudi o organizaciji tekme med Evropo in ZDA, ki bi jo organizirali leta 2019 na stari celini. O tej tekmi potekajo neposredni pogovori med evropsko zvezo in zvezo ZDA. Prav tako smo že blizu dogovora, kje tekmovanje bo, vendar pa bomo z obvestilom o gostiteljici te zelo zanimive in atraktivne tekme počakali, da se sklenejo vsi ustrezni dogovori," je za STA pojasnil slovenski član IO EA Gregor Benčina.

Predsednik EA Norvežan Svein Arne Hansen je ob tem napovedal nekaj velikih premikov tudi pri organizaciji evropskega prvenstva avgusta prihodnje leto v Berlinu, kjer so organizatorji že sedaj prodali več kot 50 odstotkov vseh vstopnic.

Nemci bodo atletsko EP pripravili na olimpijskem stadionu med 7. in 12 avgustom 2018. Boj za naslove v kraljici športov bo potekal v sklopu evropskega prvenstva sedmih športov, ki ga bodo izvedli prvič.

Ostala tekmovanja bo gostil škotski Glasgow od 2. avgusta naprej, za odličja pa se bodo merili v vodnih športih (plavanje, skoki v vodo in sinhrono plavanje), kolesarstvu (posamična cestna dirka, tekme na velodromu, BMX in gorsko kolesarstvo), gimnastiki, veslanju in triatlonu, prvič pa bodo pripravili ekipno EP v golfu. Tega skupnega EP pa ne gre zamenjati ali povezovati z evropskimi igrami, ki jih organizira Evropski olimpijski komite (EOC).

Pri organizaciji je partner evropskih zvez omenjenih sedmih športov Združenje evropskih radio televizij (EBU), ki bo zagotavljalo več kot 2700 ur programa. Samo atletika si obeta več kot dvajset odstotni dvig gledanosti.

Hansen je povedal, da so danes govorili tudi o številnih spremembah pri izvedbi tekem. "Na prvenstvih do 20 let bomo na stari celini s teka na 3000 m zapreke prešli na 2000 m zapeke, ker je tako bolje za razvoj mladih, ki bodo tako začeli tekmovati na zanje primernejših krajših razdaljah, te pa se nato povečajo," je s praktičnim primerom novosti predstavil Benčina.

Obravnavali so tudi proračun za prihodnje leto in začetek novega marketinškega projekta, ki bo omogočil večjo pomoč EA razvoju atletike in nacionalnim zvezam.

Dan se je zaključil v sproščenem delovnem ozračju. Atletska zveza Slovenije je goste z vrha EA povabila na Ljubljanski grad, med gosti pa je bil tudi nekdanji predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, ki sedaj vodi EOC.

Članki iz rubrike