Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
13.08.2016 13:40:47
Deli članek:

Angležu na BBC ušla nespodobna beseda (video)

vszi

Eden od konkurentov Luke Janežiča na 400 metrov je vse prej kot dobro opravil s kvalifikacijami, posledice katerega je občutil tudi reporter BBC-ja po nastopu.

Martyn Rooney, trikratni evropski prvak in tudi aktualni prvak na 400 metrov iz Amsterdama, je precej slabše od Luke Janežiča opravil s svojim kvalifikacijskim tekom na 400 metrov. 

S časom 45.60 je bil prepočasen, medtem ko se je v isti skupini Ljubljančan zanesljivo uvrstil v polfinale. Po teku je bil Rooney zelo slabo razpoložen. "Tekem sem kot bedak", toda angleška beseda bi lahko nosila še precej hujši pomen. Na BBC-ju so bili seveda ogorčeni, tudi javnost ni dobro sprejela njegovega vulgarnega jezika.

Kasneje se je britanski atlet seveda opravičil za izrečeno. "Sem počaščen, da lahko nastopam za Veliko Britanijo in hkrati zelo razočaran, ker sem tekel tako slabo. Po evropskem prvenstvu sem takoj usmeril pogled na Rio, bil sem sproščen in prav zaradi tega sem prepočasi začel in ostal brez tako želenega nastopa. Opravičil bi se rad vsem za izrečene besede. Zbistriti si moram glavo, da bom za štafetni nastop uspel upravičiti zaupanje trenerjev."