Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.08.2016 11:55:16
Deli članek:

Škoberne izbral balinarje za peteroboj v Bosni in Hercegovini

Simon Maljevac (BZS)

Slovenska članska balinarska reprezentanca bo imela prvi mednarodni nastop v novi sezoni na tradicionalnem mednarodnem peteroboju Anzur-Lagier reprezentanc Hrvaške, Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine in Slovenije, ki bo tokrat od 19. do 21. avgusta v Ljubuškem v BiH.

Selektor slovenske reprezentance Aleš Škoberne je objavil seznam igralcev. Na njem so Erik Petrič, Gregor Oprešnik, Marko Švara, Nik Švara, Erik Čeh in Jaka Kosirnik.

"Reprezentanca je pomlajena, saj želim na tem tekmovanju preizkusiti nekatere igralce, ki so kandidati za svetovno prvenstvo do 23 let decembra v Monaku. Sicer imajo standardni reprezentanti, člani tujih klubov, ta čas številne obveznosti in jih ne nameravam dodatno obremenjevati," je o svoji odločitvi povedal Škoberne.

Na dosedanjih šestih peterobojih je Slovenija dvakrat osvojila prvo mesto, leta 2011 v Grudah (BiH) ter leto kasneje v črnogorskem Tivtu. Sicer pa bo za Slovence najpomembnejši nastop letos na evropskem prvenstvu, ki bo od 16. do 18. decembra v Nici.