Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
10.07.2016 13:40:01
Deli članek:

Abraham in Moreira prva polmaratonska prvaka, Romanova 42.

Arsen Perić

Tadesse Abraham iz Švice (1:02:03) in Portugalka Sara Moreira (1:10:19) sta v Amsterdamu osvojila prva evropska atletska naslova v polmaratonu na 21,1 km.

Sonja Roman je zasedla 42. mesto (1:15:27) med 90 udeleženkami, drugi slovenski predstavnik Anton Kosmač pa 74. (1:09:41) med med 92 tekmovalci; to sta bila zadnja slovenska nastopa na EP.

Kosmaču zadnji dan prvenstva ni uspelo doseči slovenske potrditvene norme za olimpijske igre v Riu de Janeiru in upa, da bo z lani izpolnjeno mednarodno normo vseeno nastopil na OI.

EP se je za Slovenijo končalo zelo uspešno, saj se je večina prebili vsaj v drugi del tekmovanja, dvaindvajsetletni slovenski rekorder Robert Renner iz celjskega Kladivarja pa je v petek v skoku s palico osvojil tretje mesto in na sobotni slovesnosti prejel bronasto medaljo, osmo slovensko odličje na prvenstvih stare celine in prvo po desetih letih.

Luka Janežič je bil peti na 400 m, Martina Ratej šesta v metu kopja, Maruša Černjul je delila deveto mesto v skoku v višino, vsi omenjeni so člani celjskega Kladivarja, deseta pa je bila Veronika Domjan (Ptuj) v metu diska. V finalu skoka s palico je brez izida ostala Tina Šutej (Mass), ki ni preskočila začetne višine.