Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.07.2016 17:37:10
Deli članek:

Serena Williams se je izenačila s Steffi Graf

Reuters

Serena Williams je zmagovalka teniškega turnirja v Wimbledonu, v finalu je premagala Angelique Kerber s 7:5 in 6:3. Za Američanko je to 22. naslov na turnirjih serije grand slam, s katerim se je izenačila z dosedanjo rekorderko v 'open eri' Nemko Steffi Graf. Pred njima je le Margaret Court, ki je na največjih turnirjih zmagala 24-krat.

Serena se zgodovini počasi bliža tudi na angleški travi. V All England Clubu je zmagala sedmič, drugič zapored, tako da zaostaja le dva naslova za legendarno Martino Navratilovo. V karieri je Williamsova osvojila 71 turnirjev, prvič pa je v Wimbledonu zmagala pred 14 leti.

Štiriintridesetletna Williamsova je morala dolgo čakati na 22. naslov. Enaindvajsetega je osvojila lani poleti na US opnu, nato pa ji je dvakrat spodrsnilo. V finalu Melbourna jo je premagala prav Kerberjeva, v Roland Garrosu pa je morala priznati premoč Španki Garbine Muguruzi.

"To dolgo čakanje mi je utrdilo prepričanje, da moraš za velike stvari hudo garati. Veliko truda in dela sem vložila v ta naslov, zato sem zdaj še bolj srečna. Nisem imela lahkega dela, saj je bila na drugi strani odlična igralka in dobra prijateljica," je po dvoboju povedala Američanka, ki je bila tudi v finalu zelo prepričljiva.

Prvi niz je osvojila šele z odvzemom servisa v dvanajsti igri, v drugem pa je po ubranjeni 'break' žogici v naslednji igri odvzela začetni udarec Kerberjevi in dvoboj zaključila po uri in 20 minutah igre. Za zmago je prejela še ček v višini 2,3 milijona evrov, s katerim je presegla mejo 80 milijonov dolarjev, zasluženih s turnirskimi nagradami.

Kljub porazu je London zadovoljna zapustila tudi 28-letna Kerberjeva. Drugič v karieri je nastopila v finalu grand slama, v ponedeljek pa bo na lestvici WTA prvič v karieri na drugem mestu. Na vrhu bo ostala Serena Williams, ki je tja prvič prišla 2002 in je tam že od februarja 2013.